Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavo Väyrynen: En ehkä viihtyisi presidenttinä

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen uskoo ja toivoo, että Sauli Niinistön jatkaisi presidenttinä. Hänen mielestään valtioneuvosto on möhlinyt ulkopolitiikassa.

Politiikka
 
Paavo Väyrynen: En ehkä viihtyisi presidenttinä
Paavo Väyrynen: En ehkä viihtyisi presidenttinä
HSTV:n Studio Kulmapöydän vieraana on europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk). Vuoden 2018 presidentinvaalissa Väyrynen on kertonut tukevansa Sauli Niinistöä, jos tämä on ehdolla. Omaa ehdokkuuttaan Väyrynen pitää epätodennäköisenä, koska hän ”ei ehkä viihtyisi” presidentin asemassa.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk) sanoo, ettei hän viihtyisi presidenttinä eikä aio pyrkiä tehtävään.

Väyrynen kertoi näkemyksensä HS:n Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä perjantaina.

Väyrysen mukaan on hyvin uskottavaa, ettei hän aio pyrkiä presidentiksi. ”Se on uskottava vastaus, koska olen sillä kannalla”, hän sanoo.

”Kun tapasin presidentti Sauli Niinistön kun hänet olivat valittu, sanoin hänelle, että tuo virka sopii hänelle paljon paremmin kuin minulle. Minä en ole sellainen persoona, joka siinä tehtävässä ehkä viihtyisi”, Väyrynen paljastaa.

Väyrynen sanoo pyrkineensä toden teolla presidentiksi aikana, jolloin presidentillä oli enemmän valtaa. Viimeksi hän pyrki presidentiksi, jotta saisi keskustan kannatuksen ylös. Presidentiksi hän on pyrkinyt kolme kertaa. ”Ehdokkaana kykenin nostamaan luottamusta.”

”Tuen Niinistöä ja luotan, että hän pysyy Paasikiven linjalla”, hän sanoo. Hän sanoo olevansa tyytyväinen Niinistön toimintaan.

”Ulkopoliittinen painopiste on siirtynyt valitettavasti valtioneuvoston puolella. Kyllähän nämä monet möhläykset ovat johtunut siitä, että valtioneuvoston puolella on toimittu harkitsemattomasti.”

Hän luettelee möhläyksiksi muun muassa sen, ettei Etyjin juhlakokoukseen päästetty Venäjän keskeisiä edustajia viime kesänä.

Hänen mielestään huonosti on hoidettu myös amerikkalaisten saapuminen Suomeen sotaharjoituksiin. ”Ei kerrottu edes päättäjille näistä harjoituksista.”

Väyrynen pitää varmana, että Niinistö pyrkii jatkokaudelle. ”Ei hän olisi muuten viitsinyt opetella venäjää.”

Kaisa Rautaheimo / HS
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat