Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri haluaa helpottaa joukkorahoitusta verovähennyksellä

Politiikka
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk).
Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk). Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) esittää yksityishenkilöiden lahjoitusten verovähennysoikeuden laajentamista. Vehviläinen katsoo, että yksityishenkilöiden lahjoituksista yleishyödylliseen kokeilutoimintaan pitäisi vastedes saada verovähennysoikeus.

”Verovähennysoikeuden laajentaminen yleishyödyllisen kokeilutoiminnan tukemiseen olisi mielestäni hallitukselta hieno ele kansalaisyhteiskunnalle Suomen valmistautuessa satavuotisjuhliin”, Vehviläinen sanoi hallituksen kokeilutoiminnan kehittämistä koskevassa tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Vehviläinen vastaanotti perjantaina Demos Helsingin ja Suomen ympäristökeskuksen toteuttaman selvityksen hallituksen kokeilutoiminnan uusista rahoitusmuodoista.

Selvitys kartoitti keinoja kansalaisyhteiskunnan tasolla toteutettavien kokeilujen rahoittamiseen ja kokeilukulttuurin kiihdyttämiseen.

”Pidän erittäin innostavana ehdotusta, jonka mukaan pienkokeiluja tuettaisiin ja rahoitettaisiin digitaalisen alustan kautta notkealla tavalla. Kokeilutoiminnan luonteeseen kuuluu, että asioita edistetään ripeästi käytännössä”, Vehviläinen sanoi.

”Asetankin tavoitteeksi, että ehdotettu rahoitusalusta on vuoden 2016 loppuun mennessä toiminnassa ja ensimmäiset pienkokeilut ovat silloin jo toteutuksessa.”

Yhteiskunnallista hyvää tuottavien kokeilujen esteenä on monesti rahoituksen puute tai liiallisen hankebyrokratian aiheuttama kitka. Rahoitusalustan avulla rahoitusta kokeiluille voidaan kanavoida yhteisvoimin säätiöiden, yhdistysten, yritysten ja joukkorahoituksen muodossa kansalaisten yhteistyönä.

”Muutamalla tuhannella eurolla voidaan saada paljon aikaan, kun asiasta innostuneita kansalaisia rohkaistaan itse miettimään, miten lähiympäristön toimintaa voitaisiin uudistaa aiempaa toimivammaksi ja kustannustehokkaammaksi”, Vehviläinen sanoi.

Kokeilukulttuurin käyttöön ottaminen on hallituksen kärkihanke.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat