Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo vaatii EU:n turvapaikkajärjestelmän perinpohjaista uudistamista

Orpo vaatii eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän uudistamista.

Politiikka
 
Seppo Samuli Lehtikuva
Petteri Orpo
Petteri Orpo Kuva: Seppo Samuli Lehtikuva

Nykyinen turvapaikkajärjestelmä on uudistettava kokonaan, vaatii sisäministeri Petteri Orpo (kok). ”Nykyjärjestelmä ei toimi.”

Orpo otti kantaa turvapaikkajärjestelmän uudistamiseen EU:n sisäministereiden kokouksen alla. Sisäministerit kokoontuvat torstaina 21. huhtikuuta Luxemburgissa. Tapaamisen aiheena on muun muassa nimenomaan yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän uudistus.

Voimassa olevan Dublin-asetuksen nojalla turvapaikanhakija on rekisteröitävä ja hänen asiansa on käsiteltävä siinä EU-maassa, johon hän ensimmäiseksi saapuu. Euroopan komissio on kuitenkin jo laatinut ehdotuksen Dublinin sopimuksen uudistamiseksi.

”Suomen kannalta olisi hyvä, että sisäisten siirtojen järjestelmä voitaisiin ottaa käyttöön kriisitilanteessa, kun tulijamäärät vaarantavat Dublinin soveltamisen jäsenmaassa ja aiheuttavat vakavaa häiriötä koko EU:lle. Kaikkien jäsenvaltioiden tulisi osallistua sisäisiin siirtoihin”, Petteri Orpo sanoo tiedotteessa.

Suomen ajama järjestelmä edellyttää muutoksia EU-lainsäädäntöön. Suomi vaatii, että uusi järjestelmä kiistatta määrittelee turvapaikkahakemuksen käsittelystä vastuussa olevan valtion ja että tilanne ulkorajoilla saadaan hallintaan ja palautukset toimimaan kolmansien maiden kanssa.

Suomi katsoo, että kun turvapaikanhakijoita saapuu suurin joukoin ja hallitsemattomasti EU:n alueelle, nykyinen järjestelmä ei pysty vastaamaan muuttopaineeseen.

EU-kokouksessa sisäministerit keskustelevat myös muuttoliikkeen tilanteesta ja erityisesti yhteistyöstä Turkin kanssa.

Suomi painottaa myös sitä, että EU:n alueelle tulevat ihmiset rekisteröidään ja laittomista tulijoista erotetaan nopeasti ne, jotka tarvitsevat suojelua. Suomen kannan mukaan muut kuin suojelua tarvitsevat on pikaisesti palautettava lähtö- tai kauttakulkumaihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat