Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: JHL:n Jarkko Elorantaa pyydetään SAK:n johtoon ensi viikolla

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Eloranta on saamassa myös teollisuusliittojen tuen.

Politiikka
 
Antti Aimo-Koivisto
Jarkko Eloranta
Jarkko Eloranta Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta on mitä todennäköisemmin SAK:n uusi puheenjohtaja.

Eloranta on ollut jo pitkään ennakkosuosikki, vaikka hän ei ole virallisesti vielä ilmoittautunut ehdokkaaksi kuten ei ole kukaan muukaan.

Yleisradion mukaan Elorantaa pyydetään SAK:n johtoon ensi viikolla. Hankkeen taustalla on laaja joukko SAK:n liittoja. SAK:n suurin liitto Pam on jo päättänyt kannattavansa Elorannan valintaa. JHL on SAK:n toiseksi suurin liitto 225 000 jäsenellään. Jäsenistä 70 prosenttia on naisia.

Helsingin Sanomille vahvistetaan, että pyyntö mahdollisesti tulee jo ensi viikolla.

Elorannan valintaa on vauhditettu sen jälkeen, kun alkoi näyttää siltä, ettei lähinnä SAK:n ja STTK:n liittojen valmistelemaa uutta keskusjärjestöä saada perustetuksi ensi vuoden alkuun mennessä kuten oli tarkoitus. Valmistelusta on irtautunut jo useita STTK:hon kuuluvia liittoja.

Eloranta on ollut keskusjärjestöhankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja.

Jarkko Eloranta on vaitonainen ehdokkuudestaan. Hän sanoo harkitsevansa, onko hän käytettävissä. ”Tänään ei ole kommentoitavaa. Asiasta päätetään liittojen sisällä. Pakkohan näitä ratkaisuja on kuitenkin valmistella, koska SAK:n edustajainkokous on jo kesäkuussa.”

JHL edustaa julkisen puolen työntekijöitä, mutta Eloranta on saamassa myös teollisuusliittojen tuen. HS:n tietojen mukaan myös kuljetusalaa edustava AKT on alustavasti suhtautunut myönteisesti Elorannan valintaan. Lyly jäänee eläkkeelle kuten on ollut tarkoitus SAK:n edustajakokouksessa Tampereella kesäkuun alussa.

Jossakin vaiheessa SAK:ssa liitoissa suunniteltiin myös vaihtoehtoa, että nykyinen puheenjohtaja Lauri Lyly jatkaisi SAK:n puheenjohtajana siihen saakka, kunnes SAK lakkautetaan ja uusi keskusjärjestö aloittaa eli vuoden loppuun. Näin siitäkin huolimatta, että Lyly

”Sen voin sanoa, että minä en ole käytettävissä”, sanoo puolestaan Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Hän ei kerro, onko ensi viikolla tulossa pyyntöä, jossa myös Metalli on mukana.

”Voi olla, että tällainen on tekeillä. Näyttää, että keskustelu asiasta on lisääntynyt sen jälkeen, kun Lauri Lyly ilmoitti kolme viikkoa sitten, ettei ole enää käytettävissä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat