Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampo Terho HSTV:n lähetyksessä: ”En sulje pois presidenttiehdokkuutta”

Politiikka
 
Studio Kulmapöytä: Katso missä Sampo Terho teettää pukunsa
Studio Kulmapöytä: Katso missä Sampo Terho teettää pukunsa
HSTV:n Studio Kulmapöydässä vieraillut perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho avautui työttömyydestä ja kertoi mahdollisesta presidenttiehdokkuudestaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ei sulje presidenttiehdokkuutta pois. Terho sanoi perjantaina HS:n Kulmapöytä-haastattelussa, että puolue nimeää presidenttiehdokkaansa kesän 2017 puoluekokouksessa.

Terho ennakoi, että nimiä puolueen sisäiseen kisaan alkaa tulla puoli vuotta aiemmin.

”Omaa mielenkiintoani ovat kysyneet tähän asti vain toimittajat. Se, että puolueen puheenjohtaja, Timo Soini (ps) ilmoitti kieltäytyvänsä ehdokkuudesta, on vielä aika lailla uutta.”

”Nyt on ehdokkuutta miettivien aikaa harkita vuoden loppuun asti. En sulje omaa ehdokkuuttani pois, mutta en sano vielä sitä myöskään harkitsevani. Tässä pitää keskustella muiden ministerien ja puhemiehen kanssa ja kuunnella, mitä kenttä toivoo.”

Terho toisti jälleen puolueen haluttomuuden liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) kaavailemiin liikenneuudistuksiin.

Terhon mukaan nykyinen taksijärjestelmä toimii hyvin. Väyläuudistus on liian iso toteutettavaksi ilman kansan vaaleissa antamaa mandaattia.

”Ei pidä lähteä hätäisiin uudistuksiin, jotka ulkomailla ovat johtaneet pääasiassa huonoihin tuloksiin.”

Terho käyttää esimerkkinä Ruotsia.

”Jos uudistuksen keskeinen ajatus on, että hinnat laskisivat tai taksien saatavuus paranisi, tästä ei ole mitään takeita. Sen lisäksi haja-asutusalueiden palvelut todennäköisesti heikkenisivät.”

Nykyinen taksijärjestelmä toimii meillä melko hyvin. Meillä on luotettava palvelu, ainakin tiedämme, mikä on palvelun hinta ja se myös kattaa koko maan. ”

Terho ei sano tietävänsä, kuinka suuri osa taksikuskeista äänestää puoluetta.

”En ole tästä tietoinen. Koemme, että taksikuskit ja heidän kaltaisensa pienyrittäjät ja yritteliäät ihmiset ovat kannattajiamme ja ihmisiä, joiden asioita haluamme edistää.”

Liikenneuudistuksen väylähankkeista Terho korostaa, että hallituspuolueilla on yhteisymmärrys vain selvitystyön toteutuksesta.

”Uudistusta ei siis valmistella, vaan tehdään vain selvitys. Uudistuksen toteutuksesta ei ole mitään päätöstä.”

Terho korostaa, että jo selvitystyökin on mittava.

”Ensinnäkin pitää olla selkeä näkemys, miten tämä voidaan teknisesti toteuttaa. Uudistus ei saa kasvattaa autoilijan kustannuksia. Teistä ei saa tehdä rahanteon välinettä ja autoilijoiden yksityisyys pitää myös suojata.”

”Puolueemme vaaliohjelmassa ei uudistusta ollut. Koemme, että näin isolle uudistukselle pitää hakea äänestäjiltä mandaatti. Vasta seuraavalla hallituskaudella tällaisen voi toteuttaa.”

Terho ei hyväksy väitettä, että perussuomalaiset olivat olleet tähän asti hallituksen jees-puolue ja vasta nyt terhakoitunut.

”On myytti, että olisimme sanoneet joo-joo. Nyt nousi tämä liikenneuudistus yli uutiskynnyksen ja tässä ollaan päättäväisiä. Asioita, joita hallitusohjelmassa ei ole, ei voi takaoven kautta sinne ujuttaa.”

Terho kiistää, että liikennepaketilla puolue yrittää siirtää huomiota pois oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) työttömyysturvan kiristyksistä.

”Ei, emme niin taitavia ole. Emme tienneet ennalta edes tarkkaan, mitä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) tulee esittämään ”

Terho sanoo myös voimakkaasti puolustavansa Lindströmiä.

”Koko elämäni ajan on sanottu, että kannustusloukut pitää poistaa. Ja sitten kun esitetään toimenpiteitä, joku sanoo heti, että ei käy, tämä on sietämätöntä. Lindström on uskaltanut ottaa kritiikin vastaan.”

”Olemme työväenpuolue, joka haluaa pitää ihmiset töissä.”

Työnäytekokeilun saamaa kovaa kritiikkiä hän pitää ylidramatisoituna. Terho painottaa, että kokeilulla ei aiota synnyttää toista työmarkkinaa.

”Kyse on kokeilusta ja malliakin vielä kehitetään. Omaan oikeudentajuuni liittyvä kysymys on se, kuinka pitkä näyteaika olisi. Eihän tässä ole tarkoitus luoda toista työmarkkinaa, vaan avata mahdollisuus, että halutessaan työtön voi näyttää, mihin hän pystyy.”

Terho kertoi samalla omasta, vuoden kestoisesta työttömyyskokemuksestaan.

”Tiedän omasta kokemuksesta, miltä tuntuu kirjoittaa sata hakemusta, eikä saa yhtään kutsua haastatteluun. Olen itsekin käynyt itku kurkussa läpi sen, että tuntee tippuvansa yhteiskunnasta ja kaikki ovet on kiinni, eikä pääse mihinkään, vaikka kuinka yrittää.”

”Tervetullut asia olisi itsellenikin ollut tuolloin se, että työttömyysturvaa olisi voinut käyttää vaikka yrittämiseen.”

Yleisökysymykseen kehitysavusta Terho vastasi, että hän ei kannata jatkuvaa tulonsiirtoa suomalaiselta veronmaksajalta ulkomaiselle veronmaksajalle.

”Kehitysavun pitäisi olla enemmän yksityisen rahan varassa. Kehitysapu ei ole valtion asia, vaan ihmisten pitäisi saada päättää siitä itse.”

Berner tyynnytteli hallituksen riittaa taksilupien vapauttamisesta
Berner tyynnytteli hallituksen riittaa taksilupien vapauttamisesta
Berner: Käyttömaksuja ei kerätä seurantalaitteilla eikä tietulleilla
Berner: Käyttömaksuja ei kerätä seurantalaitteilla eikä tietulleilla
Ministeri Lindström esitteli hallituksen työllisyyspakettia
Ministeri Lindström esitteli hallituksen työllisyyspakettia
Jukka Gröndahl / HS
Sampo Terho
Sampo Terho
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat