Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Rinne syyttää Sipilää uhriutumisesta –pääministerin mukaan oppositio on ei-asennossa

Sdp:n Antti Rinne pitää hallituksen yhtiöittämissuunnitelmia järjettöminä.

Politiikka
 
Janne Järvinen / HS
Antti Rinne puhui Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa viime lauantaina.
Antti Rinne puhui Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa viime lauantaina. Kuva: Janne Järvinen / HS

Suurimman oppositiopuolueen Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne moittii pääministeri Juha Sipilää uhriutumisesta ja kyvyttömyydestä ottaa kritiikkiä vastaan.

”Pääministeri Sipilän pitäisi ymmärtää, asiallinen ja kovakin kritiikki on paikallaan silloin, kun tehdään hölmöyksiä”, Rinne kirjoittaa lauantaina julkaistussa tiedotteessa.

”Hölmöyksillä” Rinne viittaa muun muassa viime viikkoiseen uutiseen, että liikenne- ja viestintäministeriössä on ministeri Anne Bernerin (kesk) johdolla valmisteltu ajatusta teiden ja muiden väylien yhtiöittämiseksi valtion erityistehtävää hoitavaksi yhtiöksi.

Sipilä puolusti torstaina hallituksen kyselytunnilla Bernerin suunnitelmia.

Rinne pitää yhtiöittämissuunnitelmaa ”järjettömänä”. Rinteen mukaan ”yhtiöittäminen johtaa siihen, että yksityisille toimijoille annetaan mahdollisuus rahastaa veronmaksajien kustantamista liikenneväylistä uudelleen.”

Sdp roimii hallitusta myös terveydenhuollon yhtiöittämisestä. Rinteen mukaan hallituksen yhtiöittämissuunnitelmat romuttavat hyvinvointivaltiota, vaikka niille ei olisi mitään pakkoa. 

Sipilä otti kantaa opposition kritiikkiin keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä lauantaina.

”Usko politiikkaan vähenee. Ei voisi olla ärsyttävämpää kuin toisiaan haukkuvat poliitikot. Oppositio on valinnut erilaisen poliittisen kulttuurin kuin me. Puheissa vilisevät sanat ei, vaara ja riski. Kun tätä on nyt 11 kuukautta kuunnellut, ei ihme että Suomi on ollut uudistumatta”, Sipilä sanoi.

Sipilä purki turhautumistaan oppositioon myös torstaina HS:n haastattelussa. Hänen mielestään oppositio on mennyt ei-asentoon. Sipilän oma periaate oppositiossa oli, että hallitusta tuetaan, jos oma vaihtoehto ei ole parempi.

”Ja jos on, niin esitellään se vaihtoehto eikä mennä kritiikissä henkilötasolle, vaan pysytään asioissa. Ihan tässä raamissa ei nykyinen oppositio ole pysynyt.”

”Mikä ihmeen mörkö yhtiöissä nähdään? Yhtiöittäminen ja yksityistäminen menevät nyt täysin sekaisin. Me tarvitsemme julkisen vallan monopoliyhtiöitä”, Sipilä sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat