Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Lindtman ministeri Toivakan verosuunnittelu­lausunnoista: Väärän tiedon antaminen eduskunnalle on vakava asia

Lindtman sanoi STT:lle, että Sdp tyytyy Toivakan anteeksipyyntöön.

Politiikka
 
Maija Koivisto
Antti Lindtman, Timo Harakka ja Lenita Toivakka
Antti Lindtman, Timo Harakka ja Lenita Toivakka

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman pitää ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan (kok) verosuunnittelua koskevia lausuntoja vakavina.

Toivakka syytti kansanedustaja Timo Harakkaa (sd) tiistaina eduskunnassa valehtelusta Harakan tuotua esille Toivakan osallisuuden kansainväliseen verosuunnitteluun. Toivakan perheyhtiö on perustanut yhtiön Belgiaan vuonna 2007.

Tiistaina Toivakka kielsi olleensa mukana perustamassa minkäänlaista yhtiötä Belgiaan verosuunnittelua varten. Torstaiaamuna Toivakka kuitenkin myönsi olleensa juridisessa ja nimellisessä vastuussa yhtiön toiminnasta, koska kuului sen hallitukseen belgialaisyhtiön perustamisen aikaan.

Ministeri pahoitteli MTV3:n Huomenta Suomessa, ”jos oli johtanut eduskuntaa harhaan” antamalla väärää tietoa osuudestaan verosuunnitteluyhtiön perustamisessa.

”Pyydän anteeksi sitä, jos olen johtanut harhaan tällä roolillani sanomalla, että en ole ollut mukana, koska tietenkin kun asiaa katsotaan juridisessa mielessä olin yhtiön hallituksen jäsen ja vastuussa kaikesta toiminnasta”, Toivakka sanoi Huomenta Suomessa.

”Kokonaisuudessaan asia on vakava, sillä ministeri on antanut väärää tietoa eduskunnalle omissa asioissaan”, Lindtman totesi.

”On hyvä, että ministeri myönsi virheensä, mutta valitettavaa on, että tämä tapahtui vasta sen jälkeen, kun asiaa koskevat asiakirjat tuotiin julkisuuteen.”

Lindtman sanoi tämän kokoluokan asian ansaitsevan huolellista pohdintaa. Myöhemmin Sdp:n eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen Lindtman sanoi STT:lle, että Sdp tyytyy Toivakan anteeksipyyntöön, mutta puolue seuraa tarkasti hallituksen toimia verovälttelyn kitkemisessä.

Eduskunnan tapasääntöjen mukaan sanaa valehtelu ei saa edustajien ja ministerien kesken käyttää, vaan pitää puhua ”muunnellusta totuudesta”.

Toivakka sai sananvalinnoistaan nuhteet eduskunnalta ja pyysi sananvalintojaan anteeksi Harakalta.

Huomenta Suomessa Toivakka myönsi olleensa perheyhtiö CM-Toivakka Oy:n hallituksessa kaksistaan miehensä kanssa 2007, kun hallitus päätti holding-yhtiön perustamisesta Belgiaan.

Toivakka myönsi myös olleensa juridisessa ja nimellisessä vastuussa yhtiön toiminnasta, koska kuului hallitukseen.

Verosuunnitteluyhtiöiden perustaminen on yhtiöissä yhtiön hallituksen eikä operatiivisten työntekijöiden tehtävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat