Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo ei vielä paljasta suunnitelmiaan Stubbin haastamisesta

”Paineita on”, hallituksen suosituin ministeri sanoo kokoomuksen puheenjohtajuudesta.

Politiikka
 
Stubb: Tuen Orpoa kaikissa tapauksissa
Stubb: Tuen Orpoa kaikissa tapauksissa
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) vakuuttaa, että sisäministeri Petteri Orpon (kok) mahdollinen ehdokkuus kokoomuksen puheenjohtajakisassa ei vaikuta Stubbin omiin ratkaisuihin. Stubb vakuuttaa tukeaan Orpolle kaikissa tilanteissa. Toimittaja: Eeva Palojärvi, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.

Sisäministeri Petteri Orpo ei vielä torstaina ilmoittanut, lähteekö hän sittenkin tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajuutta. Aikaisemmin hän on useaan kertaan sanonut, että ei ole pelissä mukana.

Paineet kuitenkin ovat kasvaneet ja sen Orpo myönsikin. ”Palataan asiaan myöhemmin”, lyhytsanainen ministeri kertoi ryhmäkokouksen jälkeen.

Benjamin Suomela / HS
Petteri Orpo
Petteri Orpo

Puheenjohtaja Alexander Stubb on ilmoittanut, että hän pyrkii jatkokaudelle kokoomuksen puheenjohtajana. Haastajaksi on jo aiemmin ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki.

Lepomäki sanoi torstaina, että hänelle sopii mainiosti, jos ehdokkaita tulee lisää.

”Se ei vaikuta omaan ehdokkuuteeni”, hän sanoi.

”On puoluedemokratialle riemuvoitto, jos on paljon ehdokkaita joista valita. Mitä enemmän ehdokkaita, jotka seisovat omilla jaloillaan ja katsovat tulevaisuuteen, se on upea asia kokoomukselle.”

Myös entistä kansanedustajaa ja ministeriä Jan Vapaavuorta on pyydetty mukaan, mutta hän on kieltäytynyt. Vapaavuori hävisi puheenjohtajakisan puoluekokouksessa kaksi vuotta sitten.

Vapaavuori on tällä hetkellä Euroopan investointipankin varapääjohtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat