Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo: ”Minulla on velvollisuus pohtia ehdokkuutta puolueen jännittyneen tilanteen vuoksi”

Orpo kertoo harkitsevansa vakavasti puheenjohtajakisaan lähtemistä kokoomuksesta tulleiden toiveiden ja puolueen jännittyneen tilanteen vuoksi.

Politiikka
 
Petteri Orpo harkitsee puheenjohtajaehdokkuutta
Petteri Orpo harkitsee puheenjohtajaehdokkuutta
Petteri Orpo sanoo ilmoittavansa lähiaikoina asettuuko ehdolle Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Toimittaja Jukka Hiiro, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen

Sisäministeri Petteri Orpo harkitsee sittenkin valtiovarainministeri Alexander Stubbin haastamista kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

Harkinnan taustalla ovat kokoomuksesta esitetyt toiveet ja se, että puheenjohtajakisaan lähteminen voisi Orpon mukaan olla hyväksi puolueelle.

Vesa Moilanen
Aiemmin Petteri Orpo on useaan kertaan sanonut, ettei hän ole puheenjohtajapelissä mukana.
Aiemmin Petteri Orpo on useaan kertaan sanonut, ettei hän ole puheenjohtajapelissä mukana.

”Tilanne on selkeästi jonkun verran jännittynyt ja kannatuskehitykseen ei olla oikein tyytyväisiä. Minusta puheenjohtajakisa, todellinen sellainen, olisi se reitti, jota kautta keskustelua pystyttäisiin käymään. Siksi minä tätä vakavasti nyt mietin”, Orpo sanoi eduskunnassa perjantaina.

Aiemmin Orpo on useaan kertaan sanonut, ettei hän ole puheenjohtajapelissä mukana. Paineet ehdolle lähtemiseen ovat kuitenkin kasvaneet. Päätöstä on hänen mukaansa syytä kuitenkin harkita tarkasti, eikä ilmoitusta ole luvassa ainakaan vielä vappupuheissa.

”Kyllähän se on valtavan iso asia. Se on iso asia puolueelle, se on iso asia varmasti hallitustyöskentelylle, mutta varmasti myös itselleni”, Orpo sanoo.

Stubb on ilmoittanut jo aiemmin hakevansa jatkokautta puolueen johdossa. Torstaina Stubb sanoi, että Orpon mahdollinen ehdokkuus ei vaikuta hänen omiin ratkaisuihinsa. Hän myös vakuutti tukevansa sisäministeriä kaikissa tilanteissa.

Orpon mukaan hän ei koe haastavansa Stubbia, vaikka päättäisikin asettua ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi.

”Jos siihen päädyn, että lähden [ehdolle], niin silloin en mielestäni ole haastamassa ketään vaan olen pyrkimässä kokoomuksen puheenjohtajaksi”, Orpo sanoi.

Mahdollista kannatustaan Orpo ei ollut perjantaina halukas arvioimaan. Jos hän päättää lähteä ehdolle, häntä pidetään vakavimpana haastajana Stubbille, ainakin mikäli Jan Vapaavuori ei lähde ehdolle.

Vapaavuori on ilmoittanut, ettei hän lähde ehdolle. Kaksi vuotta sitten Vapaavuori hävisi puheenjohtajakisan puoluekokouksessa Stubbille. Tällä hetkellä hän työskentelee Euroopan investointipankin varapääjohtajana.

Jo aiemmin Stubbin haastajaksi on ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki.

Kokoomus äänestää puheenjohtajasta 10. kesäkuuta alkavassa puoluekokouksessaan Lappeenrannassa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat