Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb: Selvitys on ensimmäinen rehellinen arvio Venäjän reaktioista Suomen jäsenyyteen

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan lopullinen päätös mahdollisesta Nato-jäsenyydestä pitää tehdä ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisin perustein ”sivuille vilkuilematta”.

Politiikka
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Alexander Stubbin mielestä Nato-selvitys tuo faktoja keskusteluun Nato-jäsenyydestä.
Alexander Stubbin mielestä Nato-selvitys tuo faktoja keskusteluun Nato-jäsenyydestä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan Nato-selvitys oli ensimmäinen kerta, kun hallituksen teettämässä raportissa analysoidaan avoimesti ja rehellisesti Venäjän mahdollisia reaktioita Suomen mahdolliseen jäsenyyteen.

”Minusta raportti oli objektiivinen keskustelunavaus, enkä näkisi sitä kannanottona Naton puolesta tai sitä vastaan”, Stubb sanoi. Hän on itse kannattanut Suomen liittymistä jäseneksi.

Stubbin mukaan selvitys tuo faktoja Suomessa käytävään keskusteluun jäsenyydestä.

”Lopullinen päätös pitää tehdä vain ja ainoastaan sillä perusteella, onko Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisen edun mukaista liittyä Natoon”, Stubb sanoi.

Raportissa pohditaan myös mahdollisia ongelmia, joita voisi syntyä, jos päätös jäsenyydestä alistetaan Suomessa ja Ruotsissa kansanäänestykseen. Stubbin mukaan päätöksen takana pitäisi olla sekä kaikkien merkittävien poliittisten toimijoiden että kansan tuki.

”Mutta, mikä sen ilmaisutapa on, on eri asia”, hän sanoo.

Selvityksessä suositellaan vahvasti, että Suomi ja Ruotsi tekevät päätöksen mahdollisesti jäsenyyden hakemisesta yhdessä.

”Lopullinen päätös mahdollisesta Suomen jäsenyydestä tehdään itsekkäistä syistä sivuille vilkuilematta, mutta kokonaisharkinnassa pitää miettiä, onko järkevää toimia yhdessä Ruotsin kanssa”, Stubb sanoo.

Näin paljon Nato-tilaisuus nauratti
Näin paljon Nato-tilaisuus nauratti
Katso, kuinka Nato-selvityksen luovutustilaisuudessa yllättäen purskahdettiin nauruun. Syynä oli palohälytyksen automaattikuulutus. Se laukaisi spontaanin naurureaktion kaikissa paikalla olleissa. "Elämme todellakin arvaamattomassa maailmassa", kommentoi Nato-raportin luovuttanut François Heisbourg. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaaja Terhi Liimu.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat