Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haastetuksi joutunut Alexander Stubb aloittaa puheenjohtajakampanjansa

Kokoomus järjestää puheenjohtajatenttejä eri puolilla Suomea ennen Lappeenrannan puoluekokousta

Politiikka
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Alexander Stubb kertoo kampanjansa sisällöstä ja kampanjaorganisaatiostaan maanantaina.
Alexander Stubb kertoo kampanjansa sisällöstä ja kampanjaorganisaatiostaan maanantaina. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb avaa maanantaina puheenjohtajakampanjansa. Stubb aikoo esitellä kampanjaorganisaationsa ja kampanjansa keskeisiä teemoja.

Kokoomus valitsee puolueelle puheenjohtajan 10.–12. kesäkuuta Lappeenrannassa pidettävässä puoluekokouksessa.

Stubbin haastajaksi on ilmoittautunut toisen kauden kansanedustaja Elina Lepomäki. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) sanoi perjantaina harkitsevansa vakavasti asettuvansa ehdolle.

Orpon ehdokkuus mullistaisi puheenjohtaja-asetelman, sillä hän on noussut puolueessa suosioon onnistuttuaan hyvin ministerin tehtävässään. Stubb, joka on valtiovarainministeriaikanaan saanut paljon kritiikkiä, joutuisi istuvana puheenjohtajana altavastaajan asemaan.

Orpo on aiemmin kieltäytynyt ehdokkuudesta ja halunnut keskittyä nykyisiin töihinsä sisäministerinä. Hän perusteli perjantaina mielenmuutostaan kokoomuksen sisäisillä jännitteillä.

”Tilanne on selkeästi jonkun verran jännittynyt ja kannatuskehitykseen ei olla oikein tyytyväisiä. Minusta puheenjohtajakisa, todellinen sellainen, olisi se reitti, jota kautta keskustelua pystyttäisiin käymään. Siksi minä tätä vakavasti nyt mietin”, Orpo sanoi eduskunnassa perjantaina.

Orpon lupaukset harkinnasta näyttävät rohkaisseen myös hänen tukijoitaan eduskuntaryhmässä ilmoittautumaan. Kansanedustaja Kalle Jokinen kannusti häntä vappupuheessaan ehdolle.

”Uskon, että hän on oikea henkilö palauttamaan luottamuksen kokoomukseen ja sen myötä viemään meidät jälleen suurempaan vastuuseen”, Jokinen sanoi.

Kokoomus aikoo järjestää kuusi puheenjohtajatenttiä ennen puoluekokousta. Tenttikierros alkaa kahden viikon päästä Seinäjoelta ja päättyy kesäkuun alkupuolella Helsinkiin.

Stubb käyttää kampanjointiin eri puolilla maata tenttikiertueen lisäksi vajaat kymmenen päivää, hänen kampanjaorganisaatiostaan kerrotaan.

Stubbin toisena kampanjapäällikkönä toimii imatralaispoliitikko Anu Urpalainen, joka nousi varasijalta eduskuntaan 2012, mutta ei päässyt viime vaaleissa jatkokaudelle. Toisen kampanjapäällikön henkilöllisyys kerrotaan maanantaina.

Lepomäen kampanjapäälliköksi ilmoittautui aiemmin kansanedustaja Harri Jaskari, joka vielä edellisessä Lahden puoluekokouksessa oli Stubbin tukijoukoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat