Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhanen ihmettelee demareiden välikysymystä: ”En ole tainnut tällaista ennen nähdä”

Sdp kysyy hallitukselta yhtiöittämisistä ja työllisyydestä

Politiikka
 
Janne Järvinen HS
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne. Kuva: Janne Järvinen HS

Suurin oppositiopuolue Sdp tekee välikysymyksen hallituksen talouspolitiikasta.

Välikysymys arvostelee muun muassa hallituksen yhtiöittämiskaavailuja ja markkinavetoisuutta. Puolue on huolissaan myös työllisyydestä.

”Hallituksen viimeaikaiset yhtiöittämissuunnitelmat, aikeet muuttaa tieverkosto maksulliseksi ja keppilinja työttömille ovat sellaisia toimia, että moni suomalainen kysyy, mihin suuntaan Suomea ollaan nyt viemässä”, sanoo Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Suurimman hallituspuolueen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen ihmetteli välikysymystä Facebook-päivityksessään maanantaina:

”En ole tainnut tällaista ennen nähdä. He listaavat siinä kaikki ennakkoluulonsa ja pelottelut”, Vanhanen kirjoittaa.

”Toivon, että hallitus laskee vastaukseensa, paljonko Sdp-hallitukset ovat myyneet eli ’yksityistäneet’ valtion omaisuutta ja verrattakoon sitä Sipilän hallituksen saldoon. Vastauksen voisi lopettaa siihen. Sdp voisi havaita sen, että meillä on heidän kautensa jälkeen nyt uusi hallitus, joka saa aikaan päätöksiä, uudistaa ja tekee yhteistyötä Suomen ongelmien voittamiseksi”, Vanhanen kirjoittaa.

Sdp:n Antti Lindtman sanoo Sipilän hallituksen vievän Sdp:n mielestä Suomea väärään suuntaan.

”Suomea viedään markkinoiden suuntaan, vaikka kaikissa päätöksissä pitäisi asettaa ihminen ensi sijalle. Siksi käytämme nyt järeintä asetta, mikä oppositiolla on eli välikysymystä.”

Välikysymyksessä puolue kiinnittää Lindtmanin mukaan huomiota myös Savonlinnan opettajakoulutuksen lakkautuskaavailuihin. Niin ikään Sdp on huolestunut VR:n ja Postin mahdollisista pilkkomiskaavailuista.

”Markkinat laitetaan nyt ihmisten ja alueiden edelle. Se näkyy kaikessa hallituksen päätöksenteossa”, Lindtman sanoo.

Demarijohto julkisti välikysymyksensä ”Suomen suunnasta” maanantaina iltapäivällä. Puolue jättää sen hallitukselle tiistaina.

Sdp on ainoa välikysymyksen allekirjoittaja.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen ilmoitti maanantaina, että yhtiöittäminen on perusteltu aihe välikysymykselle ja vasemmisto tulee esittämään hallitukselle epäluottamuslausetta yhtiöittämisestä.

Vasemmistoliitto ei kuitenkaan yhdy Sdp:n välikysymyksen kritiikkiin siitä, että Suomen teillä kulkeminen ollaan tekemässä nyt maksulliseksi. Pekosen mukaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ruuhkamaksut voisivat olla järkevä tapa ohjata etenkin työmatkaliikennettä julkiseen liikenteeseen.

Välikysymystä esittelivät maanantaina Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja Lindtman.

Demarit tekivät välikysymyksen loppusyksyllä liikenteen ostopalveluista. Syyskuussa Sdp oli ensimmäinen allekirjoittajapuolue hallituksen koulutusleikkauksia käsittelevässä välikysymyksessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat