Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seniori vai juniori keskustan ryhmän johtoon? – Kalli ja Kaikkonen suosikit

Keskustan eduskuntaryhmä etsii uutta johtajaa Matti Vanhasen jälkeen. Ryhmän puheenjohtaja käy myös todennäköisesti seuraavat hallitusneuvottelut.

Politiikka
 
VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Timo Kalli ja Antti Kaikkonen
Timo Kalli ja Antti Kaikkonen Kuva: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Kisa suurimman eduskuntapuolueen eli keskustan ryhmän johtajuudesta on loppusuoralla. Finaali käydään keskustalähteiden mukaan ensin seniori–juniori-kisana, ja sen jälkeen löytyy nimi.

Senioriportaassa vahva suosikki on ryhmää pitkään jo aiemminkin johtanut, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Kalli. Myös kokenut Olavi Ala-Nissilä mielisi itse tehtävään.

Ala-Nissilä vetää ryhmän sisällä nyt normien purkuhanketta ja toimii myös tarkastusvaliokunnan varapuheenjohtajana.

Jos valinta painottuu nuorempaan polveen, ykkösnimi tällä hetkellä on Antti Kaikkonen, joka johtaa myös ulkoasiainvaliokuntaa. Myös ryhmän varapuheenjohtajana edelliskaudella toimineella, sivistysvaliokuntaa johtavalla Tuomo Puumalalla on tukea.

Nimiveikkailuissa on mukana myös maa- ja metsätalousvaliokuntaa vetävä kokenut Jari Leppä. Sen sijaan aika ajoin väläytelty Mauri Pekkarinen viihtyisi tiettävästi enemmän eduskunnan varapuhemiehenä kuin ryhmäjohtajana.

Hallituskautta on jäljellä vielä kolme vuotta. Ryhmyrin tärkein tehtävä on pitää puolueen suuri eduskuntaryhmä yhtenäisenä rintamana hallituksen takana.

Keskustan valinta on tärkeä myös siksi, että ryhmän puheenjohtaja osallistuu todennäköisesti seuraaviin hallitusneuvotteluihin ja on siten itsekin mahdollinen ministerikandidaatti.

Ryhmää nyt johtava Matti Vanhanen on ilmoittanut luopuvansa tehtävästä puoluekokouksen jälkeen. Alun perin Vanhanen kaavaili jättävänsä viran tosin jo huhtikuussa.

Vanhanen tavoittelee keskustan presidenttiehdokkuutta. Valinta tehdään puoluekokouksessa. Vanhanen on toistaiseksi ainoa, joka on ilmoittanut tavoittelevansa johtajuutta.

Ehdokkuutta on kertonut miettivänsä myös elinkeinoministeri Olli Rehn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat