Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo haastaa Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa – Harkimo Ylelle: En lähde kisaan, koska Orpo on paras vaihtoehto

Stubb: Olemme molemmat maltillisia keskustaoikeistolaisia kavereita.

Politiikka
 
Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan
Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan
Sisäministeri Petteri Orpo piti keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa hän kertoi aikovansa haastaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

Sisäministeri Petteri Orpo kertoo aikovansa haastaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

”En ole tyytyväinen kokoomuksen sisäiseen tilanteeseen, se on jännitteinen, enkä tietenkään kannatuskehitykseen”, Orpo perusteli päätöstään medialle eduskunnassa iltapäivällä.

Sen sijaan Harry Harkimo ei aio pyrkiä kokoomuksen johtoon. Hän kertoi keskiviikkoillan A-Studiossa, ettei lähde tavoittelemaan puheenjohtajan paikkaa, koska ”Orpo on paras vaihtoehto”. Jos Orpo ei olisi lähtenyt ehdolle, Harkimo olisi ollut valmis kisaan mukaan.

”Kokoomuksen pitää olla liike, johon suomalaiset luottavat. Kannatuksen tulee olla korkeampi, suunnan kirkkaampi”, Orpo kirjoitti aiemmin Twitterissä.

Hänen mukaansa kannatus voisi olla selvästi nykyistä korkeampi. Puheenjohtajakisa taas tarjoaa tilaisuuden käydä keskustelua puolueen linjasta.

”Avoin kisailu on hyvä tapa käydä puolueen sisäistä keskustelua ja purkaa paineita.”

”Ryhmässä halutaan, että asioita tehdään eri tavoilla, kirkkaammin mielessä kokoomuslainen arvomaailma”, Orpo sanoi.

Hän aikoo kampanjansa aikana kertoa tarkemmin siitä miten hän haluaa kehittää kokoomusta ja mihin suuntaan hän Suomea veisi.

”Nyt kun lähestytään puoluekokousta, on hyvä hetki käydä keskustelua kokoomuksen linjasta.”

Orpon mukaan lähtöä on arvuuteltu pitkään, ja häntä pidetään varteenotettavana haastajana Stubbille. Hän oli aiemmin toiminut kokoomuksen varapuoluesihteerinä ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hän oli Stubbin hallituksen maa- ja metsätalousministeri 2014–2015. Eduskuntaan Orpo nousi vuonna 2007.

Tiedotustilaisuudessa Orpo käytti Stubbista nimitystä ”ystäväni Alex”. Hän kertoi keskustelleensa puheenjohtajakisaan lähtemisestä Stubbin kanssa viime viikkoina.

”Keskustelut ovat olleet hyvin asiallisia. Hän suhtautuu fiksusti, jopa kannustavasti.”

Stubb uskoo, että kampanjan aikana mahdolliset jännitteet tulevat esiin. Hän sanoi keskiviikkona, että hallitusneuvottelujen aikaan ei ollut vielä mitään jännitteitä. Sen jälkeen niitä on tullut, mutta Stubb ei yksilöinyt mitä ne ovat.

”Pitää pystyä parempaan ja oppia virheistä. Uskon, että kokoomus tulee huomattavasti vahvempana ulos tämän jälkeen”, Stubb sanoi ja lisäsi että Orpon kanssa hänellä ei ole jännitteitä. ”Molemmat ovat maltillisia keskustaoikeistolaisia kavereita.”

Orpon kampanjaa vetää ryhmätoveri Turusta, Anne-Mari Virolainen apunaan eduskunnasta viime keväänä pudonnut lappilainen Orpon kalakaveri Heikki Autto.

Orpon ja Stubbin lisäksi puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki. Kokoomuksen puoluekokous pidetään 10.–12. kesäkuuta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi keskiviikkona hallituksen sisällä sovitun, että kokoomuksen puheenjohtajakampanjointi ei saa vaikuttaa hallituksen työskentelyyn.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Sisäministeri Petteri Orpo lähtee tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajan paikkaa.
Sisäministeri Petteri Orpo lähtee tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajan paikkaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat