Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jättikeskusjärjestön kaatuminen sai uuden varmistuksen – myös AKT irrottautuu hankkeesta

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen sanoo, että SAK:n liittojen pitää jatkossakin liputtaa poliittista väriä.

Politiikka
 
Helsingin Sanomat
Martti Kainulainen / Lehtikuva
AKT:n puheenjohtaja MarkoPiirainen
AKT:n puheenjohtaja MarkoPiirainen Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Uuden suuren keskusjärjestön kaatuminen sai jälleen uuden varmistuksen, kun myös SAK:hon kuuluva AKT irrottautui hankkeesta. Kyseessä on ensimmäinen hankkeesta irtautunut SAK:n liitto.

Liittojen pitäisi päättää lopullisesti lähinnä SAK:n ja STTK:n liittojen ajaman keskusjärjestöhankkeen kohtalosta kesäkuun alussa, mutta käytännössä järjestöhanke on jo kaatunut, koska moni STTK:hon kuuluva liitto on irtautunut siitä.

Päätöksen teki kuljetusalaa edustavan AKT:n kevätvaltuusto Helsingissä torstaina. AKT:n tiedotteen mukaan valtuuston puheenvuoroissa korostettiin sitä, että hanke on jo kuopattu, koska niin moni ammattiliitto on irtautunut siitä.

”Kaikki ammattiliitot eivät valitettavasti olleet vielä valmiita isoon keskusjärjestöremonttiin. Se on meillä joka tapauksessa edessä. Tuntuu, että joissain liitoissa ollaan enemmän kiinnostuneita puolustamaan yrittäjiä ja itsensätyöllistäjiä kuin palkansaajia”, sanoo liiton tiedotteessa AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen.

Piirainen sanoo, että SAK:n pitää aidosti liputtaa poliittista väriä.

”SAK-laisen ay-liikkeen on syytä olla ylpeä omista juuristaan. Siksi on erittäin tärkeää, että myös tulevaisuudessa olemme erottamaton osa poliittista työväenliikettä, emmekä yritä peitellä sitä. Reilusti ja avoimesti tunnustamme yhteiskunnallista väriä sekä tiedostamme, ketkä aidosti edustavat suomalaista palkansaajaa vaikkapa eduskunnassa”, Piirainen toisti jo vappupuheessaan julistamansa kantansa.

Ay-liike on viime aikoina korostanut itsenäisyyttään politiikasta. Esimerkiksi Tehy kertoi, ettei se halua olla mukana keskusjärjestöhankkeessa, koska SAK:n liitoissa politiikka määrää liikaa.

”AKT haluaa uudistaa SAK:ta puolustamaan rohkeammin palkansaajan oikeuksia. Tulevaisuudessa on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota pätkätöitä tekevien ja nollatuntisopimuksilla työskentelevien ongelmien ratkaisemiseen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat