Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb kiisti Vapaavuoren väitteet hajaannuksesta ja korosti yhteishenkeä – ”Puolueessa ei ole messiasta, joka pärjäisi yksin”

Politiikka
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Puheenjohtaja Alexander Stubb puhui kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.
Puheenjohtaja Alexander Stubb puhui kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Asemaansa kokoomuksen puheenjohtajana puolustava Alexander Stubb kiistää entisen kilpakumppaninsa, Euroopan investointipankin varapääjohtajan Jan Vapaavuoren (kok) väitteet siitä, että puolue on tällä hetkellä sekavassa ja epäyhtenäisessä tilassa.

”Pärjätäkseen puolue tarvitsee sisäistä yhtenäisyyttä. Nyt joukko ei ole yhtenäinen, vaan sekaisin. Puolueessa käydään epähedelmällistä sisäistä keskustelua. Linja ja suunta ovat hukassa”, Vapaavuori totesi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Puheenjohtajakampanjaansa käyvä Stubb on soittanut kenttäväelle yli sata ”kuuntelupuhelua”. Hänen mukaansa kentän palaute ei tue Vapaavuoren näkemystä, ja puolueessa ollaan hämmentyneitä tilanteesta.

”Kentän tuntosarvet vähän poikkeavat tästä julkisesta keskustelusta, joka on olemassa”, Stubb sanoi lauantaina kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä.

Vaikka Stubb kiistää puolueen olevan hajaannuksen tilassa, puoluevaltuustossa pitämässään puheessa hän alleviivasi useaan otteeseen yhteishengen merkitystä. Puheenjohtajaäänestys käydään neljän viikon päästä puoluekokouksessa Lappeenrannassa, ja puheensa aluksi Stubb haastoi kokousväkeä näyttämään, että puheenjohtajakampanja käydään ”reilusti, rehdisti, avoimesti ja toisiamme tukien”.

”Meillä ei ole puolueessa yhtäkään messiasta, joka pärjäisi yksin. Muistetaan tämä seuraavan neljän viikon aikana.”

”Jos tässä jengissä aletaan sooloilemaan, siitä ei kerta kaikkiaan tule mitään. Meidän täytyy olla joukkue, joka arvostaa toinen toisiaan ja myös vastustajaa. Me emme hauku vastustajaa tai omia. Meidän pitää pelata yhteisen suunnitelman mukaan.”

Puheessaan Stubb myös totesi, että puolueessa on pystyttävä luottamaan kaveriin. Kysyttäessä hän kielsi, että viesti olisi suunnattu kilpakumppaneille.

”Ei missään nimessä. Petteri Orpo tuki edellisissä vaaleissa Jan Vapaavuorta. Ensimmäinen asia, jonka tein, oli että otin hänet ministeriksi. Vaalien jälkeen hän on ollut minun oikea käteni. Ei ole kyse siitä. Petterin päätös lähteä kisaan on hänen oma päätöksensä. Kunnioitan sitä.”

Alexander Stubbia ei ota pannuun puheenjohtajakisa
Alexander Stubbia ei ota pannuun puheenjohtajakisa
Alexander Stubb julkisti puheenjohtajakampanjansa teemat.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat