Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini haluaa Pohjoismaiden ja USA:n huipputapaamiset perinteeksi

Politiikka
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Timo Soini eduskunnassa tiistaina. Soini kävi ulkoasiainvaliokunnan kuultavana tulevasta Washingtonin-vierailustaan.
Timo Soini eduskunnassa tiistaina. Soini kävi ulkoasiainvaliokunnan kuultavana tulevasta Washingtonin-vierailustaan. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ulkoministeri Timo Soini (ps) esittää Pohjoismaiden päämiesten yhteisvierailujen jatkamista Yhdysvaltain presidentin kanssa.

Yhdessä tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa Washingtonissa viime viikolla vieraillut Soini sanoo, että jo toistamiseen toteutunutta vierailukäytäntöä pitäisi jatkaa.

”Tämä olisi hyvä malli. Se toteutui jo vuonna 2013 Ruotsissa. Tosiasia on tietysti se, että mitä nykyinen USA:n hallinto on tehnyt, ei tietysti sido uutta hallintoa. Meidän kannaltamme tämä konsepti olisi silti äärimmäisen hyvä”, Soini toteaa.

Tapaamisten pitäisi Soinin mukaan olla säännöllisiä, mutta ei välttämättä jokavuotisia.

”Ei nyt ihan joka vuosi, mutta joka toinen tai ainakin joka kolmas vuosi. Nämä molemmat huippukokoukset USA:n presidentin Barack Obaman ja Pohjoismaiden kesken ovat olleet erittäin hyviä, ja palaute on ollut pelkästään positiivista. Itse olen erittäin tyytyväinen vierailuun”, Soini sanoo.

Suomen täytyy Soinin mukaan ylläpitää Yhdysvaltain kanssa silti myös kahdenkeskiset suhteet.

”Kyllä tietenkin kahdenkeskisyys on myös paikallaan. Mutta tosiasia on, että sinne USA:han on aika monia menijöitä, ja pitää olla realisti. Ilman muuta, jos kutsu kahdenväliseen vierailuun tulee, heti lähdetään”, Soini toteaa.

Soini osallistui Niinistön kanssa USA:n ja Pohjoismaiden huippukokoukseen perjantaina.

Soini myös kiitteli vierailun antia Suomen ja USA:n suhteita entisestäänkin tiivistäväksi. Hän ei kuitenkaan halunnut avata, mitä konkreettista yhteistyön tiivistäminen USA:n kanssa Suomelle merkitsee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat