Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen johtoon pyrkivä Petteri Orpo Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä kello 10.15: Saavatko Toivakka ja Grahn-Laasonen pitää salkkunsa?

Politiikka
 

Sisäministeri, kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkivät Petteri Orpo vierailee tänään torstaina kello 10.15 Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä.

Orpo edustaa Suomea perjantaina oikeus- ja sisäasioiden neuvostossa Brysselissä, missä on sellaisia vaatimattomia asioita kuin viisumipolitiikka, Schengen-alueen kohtalo, eurooppalainen maahanmuutto ja EU-Turkki-sopimus. Silti mielenkiinto kohdistuu väkisinkin Orpon nykyisen työn sijaan hänen mahdolliseen tulevaan työhönsä: Orpo on pyrkii kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Kuinka paljon kokoomuksen puheenjohtajakisa jo haittaa hallituksen työskentelyä?

Orpo haastoi oman pomonsa, istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin. Kuinka vaikeaa se oli, joutuiko lojaalius koetukselle?

Jos Orpo tulee valituksi, hänellä on suuria tehtäviä edessä. Valtiovarainministerin salkku, luottamuksen palauttaminen kokoomukseen, keskiluokan pelastaminen...

Jos Orpo ottaa valtiovarainministeriön, minne joutuisi Stubb, entä kenestä tulisi sisäministeri? Miten Orpo eheyttäisi jakaantunutta kokoomusta? Miten Orpo lohduttaisi keskiluokkaa, joka Orpon omien sanojen mukaan voi huonosti. Miten hän pehmentäisi liian kovaksi ja etäiseksi miellettyä kokoomusta?

Tätä kaikkea käydään lähetyksessä läpi.

Entä mitä tapahtuisi Stubbin aikaan valitsemille ministereille. Jonkinlaista ministerikierrätystä tulee väkisin, jos Orpo valitaan, mutta kuinka laajaa?

Lisäksi suoraan lähetykseen otetaan yleisökysymyksiä. Niitä voi kohdistaa Twitterissä ennen lähetystä merkinnällä @piiaelonen

Orpoa haastattelevat HS:n Tuomas Niskakangas ja Piia Elonen.

Lähetys on poikkeuksellisesti jo torstaina. Ensi viikolla Studio Kulmapöytä palaa takaisin tutulle ohjelmapaikalleen perjantaihin.

Vesa Moilanen
Sisäministeri Petteri Orpo
Sisäministeri Petteri Orpo
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat