Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen kysely: Ville Niinistö on parhaiten onnistunut oppositiojohtaja

Heikoimmin kyselyssä menestyi vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki.

Politiikka
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puhui helmikuussa puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä.
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puhui helmikuussa puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on suoriutunut oppositiojohtajista parhaiten, kertoo Ylen lauantaina ilmestynyt kysely.

Taloustutkimuksella teetetyssä kyselyssä 27 prosenttia vastanneista sanoi Niinistön nimen, kun heiltä kysyttiin oppositiojohtajien kyvykkyydestä. Toisena oli Sdp:n Antti Rinne (16 prosenttia), kolmantena Rkp:n Carl Haglund (14 prosenttia), neljäntenä kristillisdemokraattien Sari Essayah (13 prosenttia) ja viimeisenä vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki (13 prosenttia).

Niinistön kerrotaan olleen etenkin naisten suosikki.

Toiseksi sijoittunut Rinne on ehkä yllättäen ykkönen, kun kysyttiin, kuka oppositiojohtaja on suoriutunut huonoimmin. Vastanneista 21 prosenttia piti häntä kehnoimpana. Toiseksi tuli Arhinmäki (20 prosenttia), kolmanneksi Essayah (17 prosenttia), neljänneksi Haglund (11 prosenttia) ja viimeiseksi Niinistö (8 prosenttia).

Vastaajia pyydettiin myös antamaan oppositiojohtajille kouluarvosana. Tässä kohdassa lopputuloksen hajonta ei ole valtavaa: Niinistö sai arvosanakseen 7, Haglund 6,9, Essayah ja Rinne 6,7 ja Arhinmäki 6,6.

Kysely tehtiin 24.4.–15.5. Otos oli 1 002 henkeä ja virhemarginaali 2,5 prosenttiyksikköä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat