Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hbl: Anna-Maja Henriksson vahvoilla Rkp:n puheenjohtajaksi

Lehden tekemän selvityksen mukaan valtaosa puoluekokouksen valtuutetuista kannattaa eduskuntaryhmän puheenjohtajaa ja entistä oikeusministeriä.

Politiikka
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Anna-Maja Henriksson saattaa voittaa helposti Rkp:n puheenjohtajavaalin.
Anna-Maja Henriksson saattaa voittaa helposti Rkp:n puheenjohtajavaalin. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja entinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on selvä ennakkosuosikki puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, kertoo Hufvudstadsbladet.

Lehden tekemässä selvityksessä otettiin huomioon puoluekokouksen valtuutettujen julkiset tuenosoitukset ja soitettiin lisäksi niille valtuutetuille, jotka eivät ole ilmaisseet kantaansa.

Henrikssonia, 52, tuki 212:sta kantansa ilmaisseesta valtuutetusta 107. Rkp:n nuorisojärjestön puheenjohtajaa Ida Schaumania, 27, kannatti 33 valtuutettua. Kansanedustaja Anders Adlercreutz, 46, taas sai kannatusta 25 valtuutetulta.

Hufvudstadsbladet uskoo, että Henriksson saattaa voittaa jo ensimmäisellä kierroksella. Hänen ansioikseen lasketaan runsas kokemus politiikasta muun muassa ministerinä ja laajat verkostot.

Tosin moni valtuutettu haluaisi nähdä puolueen uudistuvan toden teolla ja kannattaa siksi Schaumania tai Adlercreutzia, vaikkei heillä ole vastaavaa kokemusta eikä Schauman ole ollut vielä edes kansanedustaja.

Lehti myöntää, että vaikka Henriksson on vahvoilla, yllätyksiäkin voi olla vielä luvassa.

Osa tietyn ehdokkaan kannattajista laskettiin mukaan jo sen perusteella, että he kertoivat olevansa kallistumassa ehdokkaan kannalle. Lisäksi 47 valtuutettua ei ollut päättänyt tai ei kertonut päätöksestään ja 38:aan ei saatu yhteyttä.

Myöskään kaikkia valtuutettuja ei ole vielä valittu ja osa saattaa vaihtua ennen puoluekokousta.

Rkp:n puoluekokous pidetään Turussa 11.–12. kesäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat