Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreät puoluekokouksessa: Sipilän hallitus rakentaa ”kotiäitiyhteiskuntaa”

Vihreiden johto haukkui puoluekokouksessaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen leikkauspolitiikan lyttyyn.

Politiikka
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Puheenjohtaja Ville Niinistö puhui Vihreiden puoluekokouksessa Lahdessa lauantaina.
Puheenjohtaja Ville Niinistö puhui Vihreiden puoluekokouksessa Lahdessa lauantaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Vihreiden johto haukkui puoluekokouksessaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen leikkauspolitiikan lyttyyn.

Reilut 400 vihreiden kokousedustajaa kokoontuivat viikonloppuna viettämään puoluekokousta Lahden Sibeliustaloon.

Vihreiden mielestä hallitus rakentaa Suomesta epätasa-arvoista ”kotiäitiyhteiskuntaa”.

Vihreiden eduskuntaryhmä teetätti eduskunnan tietopalvelussa laskelman lapsiperheisiin kohdistuvista leikkauksista. Tietopalvelun mukaan hallituksen ilmoittamista leikkauksista kohdistuu seuraavan kahden vuoden aikana 530 miljoonaa euroa juuri lapsiperheisiin.

Lisäksi hallituksen aikeet vähentää toisen asteen koulutuksen aloituspaikkoja saa oppositiopuolueelta täystyrmäyksen. Vihreät aikoo taistella opintopaikkavähennyksiä vastaan viimeiseen asti.

”Ei Suomen tilanne ole niin huono, että meidän pitäisi leikata niistä asioista, jotka ovat Suomelle kaikkein arvokkaimpia”, totesi vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puoluekokouksessa.

Vihreät eivät hylji kaikkia hallituksen esityksiä. Esimerkiksi perustulokokeilu ja yritykset puuttua veronkiertoon saavat oppositiostakin kiitosta.

Niinistön mielestä Sipilä hallitus on silti kriisiytynyt ja yrittää vain ”epätoivoisesti takertua valtaan”. Niinistö arvioi, että menneinä vuosikymmeninä vastaavassa tilanteessa oleva hallitus olisi jo kaatunut.

”Jos yhden suuren hallituspuolueen kannatus romahtaa ja toinen on mahdollisesti vaihtamassa puheenjohtajaa, kyllähän se kertoo paljon.”

Sipilän hallituksen kaatuminen on Niinistön mielestä yhä täysin mahdollista. Vihreitä äkilliset eduskuntavaalit eivät pelota, vaikka puolue itsekin on vaihtamassa puheenjohtajaa ensi kesänä. Vihreiden vallanvaihdos häämöttää tosin puoluesääntöjen, eikä kannatuskriisin vuoksi.

”Me olemme valmiita vaaleihin koska vain”, Niinistö toteaa.

Vihreät valmistautuvat myös ensi kevään kuntavaaleihin, joissa se tavoittelee suurimman puolueen asemaa Helsingissä. Vuoden 2018 presidentinvaalitkin ovat mielessä.

”Keskustelimme asiasta eilen puoluehallituksen kokouksessa. Meidän tavoitteenamme on asettaa oma presidenttiehdokas vuoden loppuun mennessä. Todennäköisesti valinta tehdään puoluevaltuuston kokouksessa joulukuussa”, Niinistö sanoi.

Vihreiden ennakkosuosikki ja viime presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle yltänyt Pekka Haavisto ilmoittaa aikeistaan syksyllä. Niinistö itse vierastaa ajatusta presidenttiydestä, mutta vakuutti että vihreät nimittävät oman ehdokkaan, vaikka Haavisto kieltäytyisikin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat