Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen johtajaehdokas Lepomäki: Euro on heikentänyt Suomen talouden vakautta

Lepomäen mielestä kokoomuksen olisi arvioitava eurolinjansa uudelleen. Hänen mukaansa eurokriisi on tullut jäädäkseen, ja pahin on vielä edessä.

Politiikka
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Elina Lepomäen mielestä kokoomuksen olisi arvioitava eurolinjansa uudelleen.
Elina Lepomäen mielestä kokoomuksen olisi arvioitava eurolinjansa uudelleen. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Euro ei ole lisännyt Suomen talouden vakautta vaan heikentänyt sitä, kirjoittaa kokoomuksen puheenjohtajuutta tavoitteleva kansanedustaja Elina Lepomäki blogissaan.

Lepomäen mielestä kokoomuksen olisi arvioitava eurolinjansa uudelleen. Lepomäki moittii, että eurosta kriittisesti puhuneita on kokoomuksessa leimattu.

Lepomäen mukaan eurokriisi on tullut jäädäkseen, ja pahin on vielä edessä. Hänen mukaansa keinotekoisen alhaalla pidetyt korot vain lisäävät ongelmia.

”Euro ei ole lisännyt Suomen talouden vakautta, vaan heikentänyt sitä, samalla kun keskeiset rakenneuudistukset on jätetty tähän päivään mennessä tekemättä. Myöskään valuutan vakaus ole mikään itseisarvo, vaan päinvastoin, se on pienelle viennistä riippuvaiselle reunataloudelle kriisejä voimistava tekijä”, hän kirjoittaa.

Lepomäki myös moittii pääministeri Juha Sipilän (kesk) johdolla rakennettua kilpailukykysopimusta, jonka on määrä alentaa yritysten kustannuksia.

”Suomen keskeisin ongelma ei ole hetkellinen kilpailukykyvaje kilpailijamaihin verrattuna, vaan työmarkkinoiden perustavanlaatuinen jäykkyys, jota nyt rakennettu kilpailukykysopimus valitettavasti vain voimistaa”, Lepomäki kirjoittaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja seuraavaksi kahdeksi vuodeksi valitaan puoluekokouksessa kesäkuussa Lappeenrannassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat