Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riku Aalto valittiin uudelleen vaikutusvaltaisen Metalliliiton puheenjohtajaksi

Noin 140 000 jäsenen liitto on valmis uuteen palkkamalliin jo ensi syksynä

Politiikka
 
Jussi Nukari
Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mielestä kilpailukykysopimuksen kaatuminen ei olisi katastrofi Metallille. Kuva liiton tiedotustilaisuudessa Helsingissä 16. maaliskuuta 2016.
Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mielestä kilpailukykysopimuksen kaatuminen ei olisi katastrofi Metallille. Kuva liiton tiedotustilaisuudessa Helsingissä 16. maaliskuuta 2016. Kuva: Jussi Nukari

Riku Aalto valittiin Metalliliiton puheenjohtajaksi Tampereella liiton liittokokouksessa tiistaina. Valinta oli yksimielinen.

Metalliliiton puheenjohtajalla on paljon vaikutusvaltaa, sillä liitto on Suomen suurin teollisuusliitto.

Aalto, 51, on toiminut Metalliliiton puheenjohtajana vuodesta 2008. Aalto on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri sekä elektroniikka-asentaja.

Liittosihteeriksi Metalli valitsi sopimusasiantuntija Turja Lehtosen. Nykyinen liittosihteeri Matti Mäkelä ei enää asettunut ehdolle tehtävään. Lehtonen on viimeiset neljä vuotta johtanut liiton vasemmistoryhmää.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi sunnuntaina liittokokouksen avajaisissa pitävänsä mahdollisena, että jo tulevana syksyllä otetaan käyttöön uudenlainen palkkaneuvottelumalli, jossa palkankorotusten ylärajan määrittelisi pitkälti vientialojen palkanmaksuvara.

Malli voitaisiin ottaa käyttöön, jo kilpailukykysopimus kaatuu. Jos kilpailukykysopimus syntyy, vuonna 2017 palkkoihin ei tule yleiskorotuksia.

Liitot parhaillaan neuvottelevat siitä, millä tavalla ne muuttavat työehtosopimuksiaan keskusjärjestöjen alustavasti sopiman kilpailukykysopimuksen mukaiseksi. Takaraja neuvotteluille on 31. toukokuuta.

Aalto sanoi linjapuheessaan, että kilpailukykysopimuksen kaatuminen ei olisi liitolle mikään katastrofi. Jos näin kävisi, Metalliliitto etenisi neuvotteluissa normaaliin työmarkkinatapaan.

”Olemme varautuneet myös siihen vaihtoehtoon, että käymme neuvotteluja syksyllä Teknologiateollisuuden ja muiden työnantajaliittojemme kanssa. Jos tällaiseen vaihtoehtoon päädytään, sekin on mahdollista, että vientivetoista mallia tai Suomen mallia sovelletaan jo syksyllä”, Aalto sanoi Metallin liittokokouksen Tampereella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat