Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Yrittäjät vastustaa luottamusmiespakkoa

Suomen Yrittäjät eivät kelpuuta hallituksen esitystä paikallisen sopimisen kompromissiksi. Järjestö vastustaa luottamusmiespakkoa työpaikkaneuvotteluissa.

Politiikka
 

Suomen Yrittäjät (SY) vastustaa paikalliseen sopimiseen viime viikolla esitettyä kompromissimallia. SY:n mielestä työntekijöiden edustajaa ei voi rajata työpaikkaneuvotteluissa vain luottamusmieheksi.

Järjestö vaatii keskiviikkona antamassaan kannanotossa, että myös luottamusvaltuutettu tai koko henkilöstö saisi tehdä paikallisia sopimuksia.

”Nyt esitetty malli johtaisi yhdistymisvapauden irvikuvaan muutaman henkilön yrityksissä, joissa työntekijät ja työnantaja haluaisivat sopia työehdoista keskenään”, sanoo SY:n puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.

Luottamusmiespakko vaikeuttaisi SY:n mielestä mukaan paikallista sopimista pienissä yrityksissä ja tuhoaa haaveet työllisyyden parantamisesta Suomessa.

”Suomen Yrittäjät ei voi hyväksyä sitä, että vain ammattiliittoon kuuluva luottamusmies kävisi työntekijöiden edustajaksi työpaikkasopimisessa”, Mäkynen korostaa.

SY vaatii, että järjestäytymättömiä yrityksiä koskeva paikallisen sopimisen mallin valmistelu irrotetaan kilpailukykysopimuksen toteutuksesta ja luottamusmiespakkoa merkitsevän mallin valmistelu lopetetaan niin sanotussa Timosen työryhmässä mietintöä antamatta.

Hallitus julkisti viime viikolla kompromissiesityksen kiistelyyn paikallisen sopimisen edistämisestä.

Esityksen mukaan sopijaosapuoleksi hyväksyttäisiin vain ammattiliittoon kuuluva luottamusmies myös työnantajaliittoihin kuulumattomissa yrityksissä, jos työehtosopimus sitä edellyttää.

Järjestäytymättömissä yrityksissä ei ole kuitenkaan käytössä luottamusmiesjärjestelmää.

Kannanoton mukaan SY kelpuuttaisi lainsäädännön pohjaksi mallin, jossa työntekijöitä edustava sopijakumppani voisi luottamusmiehen ohella olla myös luottamusvaltuutettu tai muu henkilöstön valitsema edustaja.

”Helpottamalla paikallista sopimista laajasti olisi ollut mahdollista luoda työpaikka yli 60 000 ihmiselle. Tässä työttömyystilanteessa tuntuu todella pahalta, että tätä mahdollisuutta ei käytetä. Se on kylmää kyytiä hallituksen omalle työllisyystavoitteelle”, Mäkynen lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat