Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zyskowicz ottaa sittenkin julkisesti kantaa kokoomuksen johtajakilpaan: ”Pidän Orpon linjaa Suomelle sopivana”

Kokoomuksen konkaripoliitikko sanoo olevansa huolissaan kokoomuksen kannatuksesta, mutta ei syytä Alexander Stubbia yksittäisistä virheistä.

Politiikka
 
Markku Ulander, Martti Kainulainen / Lehtikuva
Sisäministeri Petteri Orpo (vas.) on kokoomuksen konkaripoliitikko Ben Zyskowiczin mielestä sopivin ehdokas kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi.
Sisäministeri Petteri Orpo (vas.) on kokoomuksen konkaripoliitikko Ben Zyskowiczin mielestä sopivin ehdokas kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi. Kuva: Markku Ulander, Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kokoomuksen konkaripoliitikko Ben Zyskowicz asettuu tukemaan sisäministeri Petteri Orpoa kokoomuksen puheenjohtajaksi. Zyskowicz kertoi kantansa kokoomuksen Verkkouutisten tuottaman BenTV:n videolla vain viikko ennen puoluekokousta.

Pitkän linjan kansanedustaja ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja kehuu videolla muita kandidaatteja eli Alexander Stubbia ja Elina Lepomäkeä. Hänen mielestään Stubb sopisi kuitenkin paremmin ulkopolitiikan tai kansainvälisen politiikan tehtäviin kuin puolueen johtajaksi.

Sopivimpana ehdokkaana hän pitää Orpoa, jolla on hänen mukaansa ”laaja-alainen kokemus politiikan eri tasoilta ja monenlaisista poliittisista tehtävistä”.

”Hän on saanut laajaa luottamusta ja tukea läpi koko suomalaisen yhteiskunnan. Olen varma siitä, että Petteri pystyisi vahvistamaan kansalaisten luottamusta kokoomukseen ja heidän tukeaan kokoomuksen politiikalle näinä vaikeina aikoina”, Zyskowicz sanoo videolla.

Orpo kiitti Zyskowiczia Twitterissä tuoreeltaan.

Suomen taloustilanne on vaikea, mutta myös kokoomuksessa on eletty vaikeita aikoja. Kannatus on pudonnut vuoden 2014 huippulukemista noin viidellä prosenttiyksiköllä noin 17 prosenttiin.

Samaan aikaan oppositiopuolueet Sdp ja vihreät ovat nostaneet kannatustaan.

Hallituspuolueista vain perussuomalaisilla kannatus on sukeltanut kokoomusta enemmän.

Zyskowicz kertoo HS:lle alun perin suunnitelleensa, ettei hän ota julkisesti kantaa puheenjohtajakisaan. Näin oli hänen mukaansa sovittu kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajistossa.

Mieli muuttui kuitenkin sen jälkeen kun eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo ilmoitti julkisesti kannattavansa Stubbia. Toinen syy oli se, että monet puoluekokousedustajat halusivat tietää Zyskowiczin kannan.

”Ajattelin, että koska minulla on asiasta näkemys, niin päätin lausua sen julki”, Zyskowicz sanoo.

Zyskowicz kertoo olevansa huolissaan kokoomuksen kannatuksen laskusta. Hän ei kuitenkaan halua nimetä Stubbin yksittäisiä virheitä tai tekemisiä.

”Kaikilla kokoomuksen johtotehtävissä olevilla on oma vastuumme. Katson, että puheenjohtaja on kuitenkin kokoomuksen vaikutusvaltaisin ja näkyvin hahmo ja siinä mielessä hänen merkityksensä kokoomuksen kannatukselle on suuri.”

Valinta Lepomäen ja Orpon välillä liittyy paitsi kokemukseen, myös ehdokkaiden arvomaailmaan.

”Poliittisissa painotuksissa pidän Lepomäkeä markkinaliberaalimpana linjaltaan. Petteri Orpon vahvasti keskustaoikeistolaista linjaa pidän hyvänä kokoomukselle ja Suomeen sopivana linjana.”

Kokoomuksen puoluejohtaja valitaan puoluekokouksessa Lappeenrannassa viikon päästä.

Korjaus 4.6.2016 klo 16.15: Zyskowicz ei julkaissut videota Youtubessa vaan BenTV on kokoomuksen Verkkouutisten tuotantoa.

Alexander Stubb: Politiikka on makkaran tekoa
Alexander Stubb: Politiikka on makkaran tekoa
HSTV:n Studio Kulmapöydän vieraana on kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb. Ohjelman juontavat HS:n Marko Junkkari ja Paavo Teittinen.
Orpo: "Olen Alexin kanssa yhä kaveri"
Orpo: "Olen Alexin kanssa yhä kaveri"
Puheenjohtajakampanjansa kokoomuksen johtoon maanantaina avannut sisäministeri Petteri Orpo (kok) haluaa palauttaa luottamuksen kokoomukseen. Hän tunnustaa olevansa kärsimätön jahnaukseen ja edelleen Alexander Stubbin kaveri. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaaja Terhi Liimu.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat