Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmistoliiton johtoon nouseva Li Andersson: Haluamme vaalivoiton ja hallituspaikan

Jäsenäänestyksen selvästi voittanut Li Andersson ei ole nyt kiinnostunut presidenttiehdokkuudesta.

Politiikka
 
Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Li Andersson - "Jäsenistön tuki tuntuu todella hyvältä"
Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Li Andersson - "Jäsenistön tuki tuntuu todella hyvältä"
Andersson voitti Vasemmistoliiton puheenjohtajavaalin yli 60% kannatuksella. Juuri valittu puheenjohtaja oli yllättynyt rökälevoitosta. Toimittaja Salla Hekkala. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Vasemmistoliitto aikoo voittaa puolelleen uusia äänestäjiä keskittymällä eriarvoisuuden vähentämiseen ja työllisyyden parantamiseen, puolueen tuleva puheenjohtaja Li Andersson sanoi maanantaina Helsingissä.

Kansanedustaja Anderssonin mukaan Suomen nykyinen hallitus tekee ”poikkeuksellisen oikeistolaista politiikkaa.”

Hallituksen politiikkaan verrattuna suomalaiset kaipaavat nyt ”oikeudenmukaisempaa vaihtoehtoa”, Andersson sanoi.

Kouriintuntuvina vasemmistoliiton tavoitteina Andersson mainitsi myös hallituksen ajaman julkisen omaisuuden yhtiöittämisen vastustamisen sekä minimipalkka-aloitteen.

Uutena puheenjohtajana Andersson johtaa todennäköisesti vasemmistoliiton kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Virallisesti Andersson valitaan uudeksi puheenjohtajaksi ensi lauantaina puoluekokouksessa.

Anderssonin puheenjohtajuus kuitenkin varmistui käytännössä jo maanantaina, kun selvisi, että hän voitti vasemmistoliiton neuvoa-antavan jäsenäänestyksen.

Puheenjohtajakilpailun ennakkosuosikki Andersson sai äänestyksessä 62 prosenttia kaikista äänistä. Hänen vastaehdokkaistaan kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen sai 26 prosenttia ja kansanedustaja Jari Myllykoski 12 prosenttia äänistä.

Sekä Pekonen että Myllykoski ilmoittivat luopuvansa ehdokkuudestaan, eli puoluekokouksessa Andersson on ainoa ehdokas luopuvan puheenjohtajan Paavo Arhinmäen seuraajaksi.

Paavo Arhinmäki iloitsee selkeää tulosta Vasemmistoliiton puheenjohtajavaalissa
Paavo Arhinmäki iloitsee selkeää tulosta Vasemmistoliiton puheenjohtajavaalissa
Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Li Andersson yli 60%:lla äänistä. Arhinmäki oli tyytyväinen siihen, että uudelle puheenjohtajalle on jäsenistöltä selvä tuki. "Kyllä 6300 jäsentä tietää paremmin kuin 300 puoluekokousedustajaa." Toimittaja Salla Hekkala. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Vasemmistoliiton jäsenäänestyksessä oli runsaat kymmenentuhatta äänioikeutettua, ja heistä ääntään käytti 6 340 henkeä.

Kaikki puheenjohtajaehdokkaat korostivat maanantain tiedotustilaisuudessa puolueen yhtenäisyyttä, ja Pekonen ja Myllykoski asettuivat selkein sanoin tukemaan Anderssonia.

Järjestötoiminnasta politiikkaan tullut Andersson edustaa akateemisesti koulutettua modernia vasemmistolaisuutta. Myllykosken poliittinen tausta on puolestaan ammattiyhdistysliikkeessä.

Myllykoski sanoi vakuuttuneensa siitä, että Andersson aikoo tehdä tiivistä yhteistyötä ammattiyhdistysliikkeen kanssa.

”Voin luottamuksella heittäytyä tulevan puheenjohtajan tukimieheksi”, Myllykoski sanoi.

Myös Andersson painotti haluaan tehdä yhteistyötä ammattiyhdistysliikkeen kanssa.

”Hallituksen työmarkkinapolitiikka ja myös kilpailukykysopimus ovat tuoneet esille sen, että nyt on selvästi tarvetta tehdä yhteistyötä työelämän heikennysten torjumiseksi”, Andersson sanoi.

Vasemmistoliitolla on nyt 12 paikkaa eduskunnassa. Viime vuoden eduskuntavaaleissa puolue menetti kaksi paikkaa ja sai 7,1 prosentin kannatuksen.

Helsingin Sanomien toukokuussa teettämässä mielipidetutkimuksessa vasemmistoliittoa kannatti 9,0 prosenttia äänestäjistä.

Andersson ei halunnut asettaa vasemmistoliitolle selkeää numeerista kannatustavoitetta. Hänen mukaansa vasemmistoliitto havittelee vaalivoittoa ja paikkaa hallituksessa.

Vasemmistoliiton pitää terävöittää viestiään, jotta kaikille on selvää, ”mitä me politiikassa ajetaan ja halutaan”, Andersson sanoi.

Suomessa pidetään presidentinvaalit vuonna 2018. Anderssonin mukaan hän ei ole ollut kiinnostunut presidenttiehdokkuudesta.

”Luulen, että meillä on kyllä siihen tehtävään muitakin hyviä ehdokkaita”, Andersson sanoi.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kansanedustajat Jari Myllykoski (vasemmalla), Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen osallistuivat maanantaina tiedotustilaisuuteen, jossa kerrottiin Anderssonin voittaneen puolueen jäsenäänestyksen ja käytännössä varmistaneen valintansa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.
Kansanedustajat Jari Myllykoski (vasemmalla), Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen osallistuivat maanantaina tiedotustilaisuuteen, jossa kerrottiin Anderssonin voittaneen puolueen jäsenäänestyksen ja käytännössä varmistaneen valintansa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat