Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivi Niemi-Laine aloittaa JHL:n puheenjohtajana – ”Kaikkien pitää olla talkoissa mukana”

Uusi puheenjohtaja kilpailukykysopimuksesta: Kaikkien pitää olla talkoissa mukana.

Politiikka
 
Benjamin Suomela / Lehtikuva
Päivi Niemi-Laine ammattiliitto JHL:n järjestäytymiskokouksessa 6. kesäkuuta Helsingissä.
Päivi Niemi-Laine ammattiliitto JHL:n järjestäytymiskokouksessa 6. kesäkuuta Helsingissä. Kuva: Benjamin Suomela / Lehtikuva

Toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine aloittaa keskiviikkona Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtajana. Liittoa vuodesta 2011 johtanut Jarkko Eloranta valittiin tiistaina SAK:n puheenjohtajaksi ja liiton sääntöjen mukaan puheenjohtajan varahenkilö siirtyy silloin puheenjohtajaksi.

Niemi-Laine on toiminut JHL:n toimialajohtajana ja puheenjohtajan varahenkilönä vuodesta 2012 alkaen. Hän tuli JHL:n palvelukseen vuonna 2009.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on jäsenmäärältään Suomen ja SAK:n toiseksi suurin ammattiliitto. JHL:ssä on noin 225 000 jäsentä, joista noin 70 prosenttia on naisia. Suurimmassa ammattiliitossa, Palvelualojen ammattiliitto Pamissa on noin 232 000 jäsentä.

Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö. Kivuliaassa kilpailukykysopimuksessa, jonka JHL hyväksyi, nimenomaan maksajina ovat julkisen alan työntekijät kun heiltä leikataan 30 prosenttia lomarahoista määräajaksi.

Mitä terveisiä lähetät sopimuksesta pois jääneille AKT:lle ja Rakennusliitolle?

”Se on ihan selvää, että kaikkien pitää olla talkoissa mukana. Heillä on omat syynsä miksi eivät lähteneet mukaan, mutta asiat tulevat liittopöytään sitten”, Niemi-Laine sanoo.

Uusi puheenjohtaja sanoo, että julkiselta sektorilta ei pitäisi leikata enää mitään. ”Meille tuli tuplakuritus.”

SAK:n ja toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n yritys perustaa uusi keskusjärjestö kariutui, koska STTK:n mielestä SAK:ssa on liikaa vanhaa puoluepolitiikkaa. Niemi-Laine ei ymmärrä väitettä.

”Olen ihmetellyt kannanottoa, että SAK ja JHL ovat politisoituneet. Jokaisen keskusjärjestön ja liiton pitää olla tekemissä edunvalvonnassa kaikkien puolueiden kanssa. En näe, että se olisi ollut iso ongelma sinänsä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat