Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri Toivakka tukee yllättäen Orpoa – HSTV seuraa kokoomuksen puheenjohtajavalintaa lauantaina

Kannanotto on yllättävä, sillä Toivakka on yleisesti laskettu kuuluvaksi Stubbin kannattajiin. Stubb myös nosti hänet ministeriksi.

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka ja sisäministeri Petteri Orpo keskustelivat eduskunnan täysistunnossa huhtikuussa.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka ja sisäministeri Petteri Orpo keskustelivat eduskunnan täysistunnossa huhtikuussa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka kannattaa Petteri Orpoa kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Kannanotto on yllättävä, sillä Toivakka on yleisesti laskettu kuuluvaksi Alexander Stubbin kannattajiin. Stubb nosti hänet myös ministeriksi noustuaan puheenjohtajaksi.

”Kokoomuksella on kolme erinomaista puheenjohtajaehdokasta. Arvostan jokaista todella paljon. Kuitenkin on reilua tehdä valinta ja ilmoittaa oma kantansa tässä tärkeässä vaalissa”, Toivakka perustelee asiaa Facebookissa.

Toivakka kertoo tehneensä pitkään tehnyt töitä yhdessä Petteri Orpon kanssa eduskunnassa, eduskuntaryhmän puheenjohtajistossa, ministeriryhmässä ja valtioneuvostossa.

”Olemme myös yhdessä viimeisen vuoden ajan neuvotelleet kokoomuksen puolesta sote-uudistuksen ratkaisevia vaiheita”, Toivakka kirjoittaa.

”Arvostan Petterin kokemusta, osaamista, päättäväisyyttä, dynaamisuutta, rauhallisuutta ja yhteistyökykyä. Hän on myös kova neuvottelija, joka kuuntelee ja arvostaa muiden mielipiteitä. Uskon että Petteri saa ihmiset puhaltamaan samaan hiileen kokoomuksen ja Suomen parhaaksi.”

Kokoomuksen puoluekokouksen puheenjohtajavalinta näytetään lauantaina HSTV:ssä usean tunnin mittaisena suorana lähetyksenä.

Lähetys Lappeenrannan Holiday Club Saimaasta alkaa lauantaina kello 10 ja jatkuu pitkälle iltapäivään, valitun puheenjohtajan tiedotustilaisuuden loppuun asti.

Helsingin Sanomien politiikan asiantuntijat Marko Junkkari ja Juha-Pekka Raeste seuraavat valintaa suoran lähetyksen lisäksi HS:n verkkosivuilla osoitteessa hs.fi.

Äänestyksen ensimmäinen kierros ratkaisee voittajan tai jatkoon menijät noin kello 12. Mahdollisen toisen kierroksen tulokset saadaan noin kello 13.

Puheenjohtajakisan ennakkosuosikkina pidetään sisäministeri Petteri Orpoa, joka on saanut hyviä arvioita ministerikaudeltaan. Toisaalta Orpon kampanjaa on moitittu puhdittomaksi.

Istuva puheenjohtaja Alexander Stubb lähtee äänestykseen haastajana.

Kansanedustaja Elina Lepomäki on kampanjan aikana vahvistanut asemaansa, mutta harva uskoo hänen voitonmahdollisuuksiinsa.

Sirpa Räihä / HS
Lenita Toivakka
Lenita Toivakka
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat