Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri Sipilä: Luotan Orpoon oman ministeritiiminsä valinnassa

Politiikka
 
Timo aalto
Juha Sipilä Keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella lauantaina.
Juha Sipilä Keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella lauantaina. Kuva: Timo aalto

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo kokoomuksen puheenjohtajakisan vaikuttaneen viime aikoina hallitustyöskentelyyn.

”Totta kai se vaikuttaa sillä tavalla, että keskeiset ministerit olivat aika kiireisiä. Mitään isoa ei jäänyt päättämättä, mutta varsinkin viime päivinä päätöksenteko oli aika tiukkaa ja joitakin päätöksiä siirrettiin”, Sipilä sanoi lauantaina keskustan puoluekokouksen yhteydessä Seinäjoella.

Sipilä kertoi lähettäneensä heti kokoomuksen päätösten jälkeen Alexander Stubbille kiitokset menneestä vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä sekä Petteri Orpolle onnittelut. Sipilän mukaan yhteistyö molempien kanssa kyllä sujuu.

”Maanantaina katsomme Orpon kanssa käytännön asioita, mitä tämä tarkoittaa. Tämä tulee ilman muuta tarkoittamaan ministerivaihdoksia”, Sipilä sanoo. Hänen mukaansa keskusta ei tässä yhteydessä aio kierrättää ministereitään, vaikka kokoomuksen puolella ministerivaihdoksia tulee.

Ministerivaihdokset Sipilä jättää Orpon harkintaan. ”Luotan täysin siihen, että Orpo valitsee oman tiiminsä ja se on hyvä tiimi.”

Sipilä torjuu kokoomuksen toiveet hallitusohjelman tarkistuksesta nyt, kun kokoomuksen puheenjohtaja vaihtuu.

”Hallitusohjelmaa ei muuteta. Strategiseen hallitusohjelmaan ovat kaikki hallituspuolueet tyytyväisiä, mutta ohjelman tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan matkan varrella uusia keinoja. Työllisyysasteessa tavoite on 72 prosenttia, mutta nykyisillä keinoilla siihen ei päästä, ja yhdessä olemme sopineet, että budjettiriiheen mennessä tarvitaan lisää keinoja”, Sipilä sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat