Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksessa pohditaan ministerien määrän lisäämistä – Sipilä: ”Kaikenlaista on puhuttu”

”Eräiden ministereiden työtaakka on iso”, kokoomuksen puheenjohtajana aloittanut Petteri Orpo kommentoi HS:lle.

Politiikka
 
Rio Gandara HS
Vasta nimitetty hallitus käveli presidentinlinnasta valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnaan vuosi sitten toukokuussa.
Vasta nimitetty hallitus käveli presidentinlinnasta valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnaan vuosi sitten toukokuussa. Kuva: Rio Gandara HS

Lappeenranta/Seinäjoki

Hallituspuolueissa on Helsingin Sanomien tietojen mukaan pohdittu ministerimäärän kasvattamista nykyisestä. Juha Sipilän (kesk) hallituksessa on nyt 14 ministeriä. Edellisessä hallituksessa ministereitä oli 17.

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo tapaa maanantaina pääministeri Juha Sipilän. Kaksikon tarkoituksena on käydä läpi hallituksen tavoitteita ja hallitusohjelman toimeenpanoon liittyviä kysymyksiä.

Samalla olisi myös luonteva hetki keskustella hallituksen käytännön työstä.

Orpon mukaan hänen ja pääministerin huomisissa keskusteluissa puhutaan ”kokonaisuudesta”. Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että myös ministerimäärästäkin voitaisiin keskustella.

”Eräiden ministereiden työtaakka on iso”, Orpo sanoo.

Helsingin Sanomat kysyi pääministeri Juha Sipilältä keskustan Seinäjoen puoluekokouksessa, onko hänen kanssaan puhuttu ministeripaikkojen lisäämisestä.

”Kaikenlaisesta on puhuttu”, Sipilä vastasi.

”Lähtökohta on, että lähdetään nykyrakenteella eteenpäin. Se oli yksi uudistuksista mikä tehtiin, että päästiin kollegiaaliseen työtapaan. Ja se on toiminut hyvin”, Sipilä sanoi.

”Kieltämättä joidenkin ministereiden työtaakka on kova”, Sipiläkin myönsi.

”Kaikesta aina voi keskustella, mutta en usko, että tähän tulee nyt muutoksia”, Sipilä sanoi. ”Tuskin me tästä Orpon kanssa puhumme maanantaina. On niin paljon käytännön asioita pöydällä.”

Sdp:n kansanedustaja ja entinen opetusministeri Jukka Gustafsson vaati sunnuntaina Sipilältä pikaista selvennystä siihen, aikooko hallitus lisätä ministerien määrää.

”Jokaisella muulla suomalaisella työpaikalla Sipilä on vaatinut työntekijöitä pidentämään työaikaa, ei palkkaamaan uusia työntekijöitä keventämään jo olemassa olevien työntekijöiden työtaakkaa”, Gustafsson sanoo tiedotteessaan.

”Sipilän hallituksen toiminta vaikuttaa tässäkin asiassa hyvin sekavalta. Alun alkaenkin ministerimäärän vähentäminen oli populismin huippu. Onko nyt niin, että pääministeri Sipilä jälleen kerran pettää yhden vaalilupauksistaan?” hän kysyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat