Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus ei halua vaihtaa Maamme-laulua Finlandiaan – ja kannatti lievästi translain muuttamista

Risto Rydille halutaan liputusta, samppanja ruokakauppoihin ja työehtosopimusten yleissitovuus pois.

Politiikka
 

Lappeenranta. Kokoomuksen puoluekokous ei kannata aloitetta Suomen kansallislaulun vaihtamiseksi. Puoluekokousaloitteessa ehdotettiin Maamme-laulun korvaamista Finlandia-hymnillä.

Kokoomuksen puoluehallitus tuki aloitetta. Sunnuntaiaamuna pidetyissä puoluekokouksen koeäänestyksissä aloite kuitenkin tyrmättiin.

Puoluekokous äänesti myös aloitteesta translain muuttamiseksi.

Akateemiset kansalliset nuoret ry ja Kluuvin kokoomuksen naiset esittivät, että nykyistä translakia pitäisi muuttaa. Aloitteissa toivottiin, että jatkossa juridisen sukupuolen vaihtaminen olisi ilmoituksenvarainen menettely.

Nykylain mukaan juridisen sukupuolen vaihtaminen edellyttää lääketieteellistä selvitystä siitä, että sukupuolta vaihtava henkilö kokee pysyvästi kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja että hän elää tämän mukaisessa sukupuoliroolissa. Lisäksi laissa edellytetään, että ihminen on steriloitu tai muusta syystä lisääntymiskyvytön.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet Suomen nykyistä translakia.

Kokoomuksen puoluehallituksen vastauksessa asiaa pyöriteltiin laveasti.

”Nykyiselle menettelylle ei ole osoitettavissa sellaisia perusteita, jotka vaatisivat ehdottomasti pitämään sen nykymuotoisena”, puoluehallitus muotoili.

Se ei kuitenkaan selkeästi puoltanut nykyisen translain muuttamista, vaan näytti sille vaaleanvihreää valoa.

”Puoluehallitus toteaa, että juridisen sukupuolen vahvistamista koskeva menettely voisi olla yksinkertaistettavissa”, se totesi lausunnossaan.

Puoluekokouksessa hyväksyttiin äänestyksen jälkeen tämä puoluehallituksen vastaus riittäväksi selvitykseksi.

Tampereen kansallisten nuorten puoluekokousaloitteessa esittämä liputuspäivä presidentti Risto Rydin muistolle meni puoluekokouksessa läpi.

Samoin hyväksyttiin toinen kahdesta työehtosopimuksen yleissitovuuden purkua koskevista aloitteista.

Puoluekokous hyväksyi niukasti Puotilan kokoomuksen aloitteen, jossa kokoomuspäättäjiä velvoitetaan edistämään kaikin käytettävissä olevin keinoin työehtosopimusten yleissitovuuden poistamista.

Etukäteen hilpeyttä kokousväen keskuudessa herättänyt, kokoomusnuorten huumoriperinnettä edustava Joensuun kokoomusnuorten aloite samppanjan saamisesta ruokakauppoihin hyväksyttiin riemunkiljahduksin.

”Koskaan ei voi tietää, milloin tilanne vaatii samppanjaa” -argumentilla ratsastanut aloite samppanjan saannista ”kellon ympäri” kaupoista ja ravintoloista voitti puoluehallituksen vastaehdotuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat