Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomo Puumala ei tavoittele keskustan ryhmäjohtajuutta

Antti Kaikkonen: ”Asia on vakavassa harkinnassa.”

Politiikka
 
Seppo Samuli / Lehtikuva
Tuomo Puumala.
Tuomo Puumala. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala (kesk) ilmoittaa, ettei hae keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajuutta. Häntä on pidetty yhtenä todennäköisimmistä seuraajista Matti Vanhaselle, joka jättää ryhmän vetäjän tehtävän ennen juhannusta. Vanhanen nimitettiin viikonloppuna keskustan presidentinvaaliehdokkaaksi.

Keskustan eduskuntaryhmä päättää seuraajasta ensi viikon tiistaina.

Puumala kirjoittaa blogissaan, että hänellä on paljon tekemistä sivistyspolitiikassa.

”Vaikka olen vetänyt puolueen koulutuspolitiikkaa aika pitkään jo aiemminkin, vastuutehtävä valiokunnassa on tarjonnut tälle oman intohimoni alueelle myös uusia mielenkiintoisia haasteita.”

Hän kirjoittaa pohtineensa haluaisiko hän palata yleispolitiikkaan, vai keskittyä koulutuspolitiikkaan.

”Tällä erää olen päättänyt jatkaa sivistysvaliokunnan vetovastuussa, enkä tavoittele ryhmäpuheenjohtajuutta. Haluan omalta osaltani olla huolehtimassa siitä, että keskustalla on koulutuksen, liikunnan, urheilun, kulttuurin ja nuorisopuolen toimialoilla uskottavia ja kauas katsovia vaihtoehtoja.”

Myös ulkoasiainvaliokunnan (UAV) puheenjohtajan Antti Kaikkosen ja valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Timo Kallin nimet on mainittu, kun seuraajaa on arvuuteltu.

Kaikkonen sanoo HS:lle, että ehdokkuus ryhmänvetäjäksi ”on vakavassa harkinnassa”. Hän lupaa ilmoittaa aikeistaan jo tällä viikolla. Hän sanoo STT:lle saaneensa eduskuntaryhmältä ja kenttäväeltä rohkaisua hakea puheenjohtajuutta.

Jos Kaikkonen valitaan, hän luopuu UAV:n puheenjohtajuudesta. Se sopisi Vanhaselle hyvin, koska hän on sanonut keskittyvänsä presidentinvaalikampanjassaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Tosin hän on jo valiokunnan rivijäsen.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Antti Kaikkonen
Antti Kaikkonen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat