Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo: Kokoomus päättää uudesta ministerilistasta ensi tiistaina

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja, sisäministeri Petteri Orpo sanoi tiistaina eduskunnassa, että kokoomus päättää uudesta ministerilistasta viikon päästä. Stubbin jatko vielä auki.

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo piti linjapuheen kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa sunnuntaina vuorokausi valintansa jälkeen.
Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo piti linjapuheen kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa sunnuntaina vuorokausi valintansa jälkeen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja, sisäministeri Petteri Orpo sanoi tiistaina eduskunnassa, että puolue päättää uudesta ministerilistasta tasan viikon päästä. Tasavallan presidentin esittely on määrä pitää seuraavana päivänä eli keskiviikkona.

Orpon mukaan ministerien määrää ei nosteta ja hallituksen nykyinen salkkujako pysyy ennallaan.

Orpo sanoo keskustelleensa hallitusohjelman toimeenpanosta ja yksittäisten ministerien työtaakan kevennyksestä triossa eli pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja ulkoministeri Timo Soinin (ps) kanssa hyvässä hengessä.

”Päätimme jatkaa nykyisten ministerien määrällä”, Orpo sanoi.

Orpon mukaan yksittäisten ministerien työtaakkaa pyritään kuitenkin keventämään sillä tavalla, että hallitusohjelman toimeenpano on mahdollista ja työt sujuisivat.

”Totesimme, että työtaakkaan pitää kiinnittää huomiota”, Orpo sanoo.

Orpo ei vahvista, tuleeko hallitukseen lisää valtiosihteereitä tai avustajia. HS kertoi aiemmin, että hallituksessa pohditaan mahdollisesti valtiosihteerien tai avustajakunnan kasvattamista ministerien työtaakkaa keventämään.

”Siitä ei ole puhuttu. Tärkeää on, että kiinnitämme huomiota siihen, että työt sujuvat ja siihen, että kaikki ministerit pystyvät töistään suoriutumaan.”

”Kerroin pääministerille, että olen huolestunut siitä, että jotkut ministerit ovat ylityöllistettyjä ja sillä voi olla vaikutuksia hallitusohjelman toimeenpanoon.”

Orpo painottaa, että pääministeri johtaa hallitustyöskentelyä ja hän jää odottamaan pääministerin linjauksia.

Orpo ei halunnut kommentoida vielä millään tavalla mahdollisia ministerinimityksiä.

”On selvää, että olen itse matkalla valtiovarainministeriksi ja se tarkoittaa sisäministerin valintaa. Palataan näihin kun aika on.”

Orpo kertoo, että kokoomuksen puoluetoimistossa ei tehdä vaihdoksia. Hän sanoo olevansa tyytyväinen puoluesihteeri Janne Pesoseen.

Orpon mukaan myös valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen (kok) ja kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustaja Joonas Turunen jatkavat tehtävissään.

”Ja eiköhän tuo parivaljakko Mikko Kortelainen ja Ville Valkonenkin kulje mukana”, Orpo lisää nykyisiin erityisavustajiinsa viitaten.

Orpo ei lähtenyt arvioimaan puheenjohtajakisan hävinneen Alexander Stubbin mahdollisia jatkoaikeita hallituksessa.

”Hänellä on erinomaista osaamista. Käyn keskusteluja hänen kanssaan sekä puoluejohdon ja eduskuntaryhmän kanssa ja tehdään sitten päätöksiä.”

Orpo kertoo käyneensä keskusteluja Stubbin kanssa jo useaan kertaan, viimeksi tänään.

Orpo sanoo, että ministerinimityksissä on tärkeää, että molemmat sukupuolet ovat listalla edustettuina.

Ulkoministeri Soini ei halunnut avata HS:lle enempää trion keskinäisiä päätöksiä. Hän ei myöskään kertonut, millä tavoin ja keiden ministerien työtaakkaa pitäisi keventää.

”Kun on päätetty jatkaa näin, niin näin jatketaan”, Soini sanoi.

Hallituksen on määrä päättää budjettiriihessä uusista toimista työllisyyden lisäämiseksi ja kasvun vauhdittamiseksi.

Mahdollisia hallitusohjelman linjatarkennuksia tehdään todennäköisesti niin sanotussa puoliväliriihessä eli vuoden 2017 alkukevään kehysriihessä.

Orpo linjapuheessaan: Puhuttava enemmän vähäosaisuudesta ja köyhyydestä
Orpo linjapuheessaan: Puhuttava enemmän vähäosaisuudesta ja köyhyydestä
KOKOOMUKSEN uudeksi puheenjohtajaksi lauantaina valittu sisäministeri Petteri Orpo sanoi linjapuheessaan, että puolue on käynyt liian vähän keskustelua vähäosaisuudesta ja köyhyydestä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat