Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Li Andersson Studio Kulmapöydän haastattelussa: Kadehdin Elina Lepomäen rauhallisuutta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toivoi Studio Kulmapöydän haastattelussa, ettei poliittinen väkivalta eristä poliitikkoja kansasta.

Politiikka
 
Karla Kempas
Li Andersson: Poliitikonkin on voitava kulkea turvassa kadulla
Li Andersson: Poliitikonkin on voitava kulkea turvassa kadulla
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan väkivalta voi olla uhka poliittiselle keskustelulle ja demokratialle, mikäli poliitikot joutuvat eristäytymään. Britannian työväenpuolueen parlamentaarikko Jo Cox kuoli torstaina kadulla tapahtuneessa hyökkäyksessä Bristolissa. HSTV:n Studio Kulmapöydän juontavat HS:n Teija Sutinen ja Paavo Teittinen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi HS:n Studio Kulmapöydässä kadehtivansa kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen rauhallisuutta.

”Siitä voisin ottaa oppia. Minulla on tapana kiihtyä keskusteluissa. Elina on yleensä cool”, Andersson sanoo.

Studio Kulmapöydässä keskusteltiin myös poliittisesta väkivallasta. Andersson arvioi, että poliittinen väkivalta vaikuttaa suuresti demokraattisen järjestelmän toimintaan.

Brittipoliitikko Jo Cox kuoli torstaina hyökkäyksessä, jonka motiivi saattoi olla poliittinen. Lehtitietojen mukaan teosta epäilty mies huusi ”Britain first” eli Britannia ensin, mikä mahdollisesti viittaa samannimiseen äärioikeistolaisryhmittymään.

Andersson toivoo, ettei hyökkäys eristä eurooppalaisia poliitikkoja pois kansan parista.

”Totta kai sillä on vaikutusta meidän poliittiseen keskusteluumme ja demokratiaan, jos poliitikot joutuvat eristäytymään.”

Vastavalittua eduskuntaryhmän puheenjohtajaa järkytti Coxin kuolemassa erityisesti se, että hyökkäys tapahtui, kun Cox oli tapaamassa äänestäjiään.

Andersson pitää tärkeänä sitä, että poliitikko voi käydä keskusteluja ihmisten kanssa esimerkiksi metrossa, toreilla tai junassa. Suomessa poliitikot voivat liikkua verrattain vapaasti julkisissa tapahtumissa.

”Itse tapaan paljon äänestäjiäni Turun junassa ja ruokakaupassa.”

Poliittisen väkivallan uhkaa Suomessa oli Anderssonin mielestä vaikea arvioida. Vuonna 2013 tapahtunut Jyväskylän kirjastopuukotus tuli hänelle yllätyksenä. Andersson toivoo, että eurooppalaisilla poliitikoilla on myös tulevaisuudessa mahdollisuus kävellä turvassa kaduilla.

”Luotan suojelupoliisiin, joka seuraa ryhmittymiä, jotka voisivat syyllistyä tällaisiin tekoihin.”

Studio Kulmapöydässä Li Andersson puhui myös Suomen kilpailukyvystä, sote-uudistuksesta ja Turun kunnallispolitiikasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat