Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp vaatii riippumatonta selvitystä Talvivaaran entisen kaivoksen tulevaisuudesta

Kansanedustaja Timo Harakan mielestä hallitus ei suostu teettämään uskottavaa ulkopuolista selvitystä Terrafamen menestymisen edellytyksistä.

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kuorma-autoja suomalaisen kaivosyhtiö Terrafame Groupin avolouhoksella entisellä Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa.
Kuorma-autoja suomalaisen kaivosyhtiö Terrafame Groupin avolouhoksella entisellä Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sdp on huolissaan Suomen heikosta työllisyydestä ja Talvivaaran entisestä kaivoksesta. Puolueen mielestä hallitus on ollut toimeton työllisyyden parantamisessa.

”Hallitus on leikannut yli 150 miljoonaa euroa aktiivisen työllistämisen määrärahoista, minkä vuoksi monen TE-toimiston alueella työllisyysmäärärahat ovat käytännössä loppu”, kansanedustaja Pia Viitanen sanoo tiedotteessa.

Sdp vaatii työllistämismäärärahojen lisäämistä ja lisäyksen kohdentamista suurimmassa syrjäytymisvaarassa olevien pitkäaikaistyöttömien ja nuorten työllistämiseen.

Sdp ottaa esille etenkin Kainuun, jossa valtionyhtiö Terrafamen nykyisin omistama Talvivaaran entinen kaivos on merkittävä työllistäjä.

”Jostain kumman syystä hallitus ei suostu teettämään uskottavaa ulkopuolista selvitystä Terrafamen menestymisen edellytyksistä”, sanoo kansanedustaja Timo Harakka Sdp:n tiedotteessa.

Kansanedustaja Harakka vieraili kaivoksessa kesäkuun alussa.

”Monen kainuulaisen viesti oli, että Terrafame ansaitsee mahdollisuuden – tietenkin tiukkojen ympäristölupien puitteissa. Mikäli mahdollisuutta ei olisi, hallituksen on ryhdyttävä välittömiin toimiin alasajon varalta”, Harakka arvioi.

Toukokuussa hallitus ilmoitti, että Terrafamella on vuoden loppuun saakka aikaa hankkia kaivokselle yksityinen rahoittaja.

Jos yksityistä rahoittajaa löydy, aloitetaan kaivoksen vaiheittainen lakkauttaminen. Se kestäisi useita vuosia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat