Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeri Soini: ”Ei puolustusliittoa Ruotsin kanssa ole poissuljettu”

Ulkoministeri Timo Soini sanoo, että Ruotsin kanssa voidaan neuvotella myös puolustusliitosta, jos tarvetta on. Hän väläyttää yhteistyötä Ruotsin kanssa myös Hornetin korvaushankinnassa.

Politiikka
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Ulkoministeri Timo Soini haastattelussa ennen Kultaranta-keskusteluiden kutsuvierastilaisuutta Naantalin Kultarannassa sunnuntaina.
Ulkoministeri Timo Soini haastattelussa ennen Kultaranta-keskusteluiden kutsuvierastilaisuutta Naantalin Kultarannassa sunnuntaina. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ruotsin haluttomuus rakentaa Suomen kanssa puolustusliittoa ei ole ulkoministeri Timo Soinin (ps) mukaan mikään ongelma.

”Kumpikaan ei koe nyt sille tarvetta. Jos tarve tulisi, kyllä siitä varmasti lähdettäisiin neuvottelemaan. Ei sitä ole kukaan poissulkenut”, sanoi Soini Kultaranta-seminaarissa Naantalissa sunnuntaina.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi tasavallan presidentin Sauli Niinistön ulkopoliittisessa seminaarissa, että Ruotsi ei tavoittele puolustusliittoa Suomen kanssa. Ruotsi pitää kuitenkin yhteistyön tiivistämistä maiden välillä erittäin tärkeänä, Löfven sanoi.

”Yhteistyö syveneee esimerkiksi materiaalihankinnoissa ja harjoitustoiminnassa. Voi tulla uusia muitakin asioita”, Soini sanoo ja lisää, että Suomi valmistelee paraikaa myös amerikkalaisten Hornet-hävittäjien korvaushankintaa.

”Tässä on paljon potentiaalia”, Soini sanoo, mutta ei halua kommentoida, valmistellaanko hävittäjien ostoa mahdollisesti Ruotsista.

Soini korostaa, että selonteossa määritelty yhteistyön syventämistavoite ”ilman rajoitteita” tarkoittaa, että mitään esteitä ei yhteistyön syventämiselle aseteta.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus julkisti perjantaina hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon.

Eri linjausten mukaan Suomi tavoittelee yhteistyön syventämistä Ruotsin kanssa myös rauhan ajan ulkopuolella.

Ilmaisu ei Soinin mukaan tarkoita välttämättä sotaa tai kriisiä.

”On meillä muitakin konflikteja kuin sota. Ei nyt kannata mitään piruja ruveta maalaamaan seinille. Kyllä Suomi pystyy ulko- ja turvallisuuspoliittisesti reagoimaan, kun on tarve. Ja silloin mennään tarpeen tullen nopeasti.”

Niinistö Kultarannassa: Suomella ei ole mitään konkreettista uhkaa
Niinistö Kultarannassa: Suomella ei ole mitään konkreettista uhkaa
Kiristynyt ulkopoliittinen ilmapiiri hallitsi keskustelua Kultaranta-päivillä Naantalissa. Tasavallan presidentti kommentoi tapahtumassa tuoretta turvallisuuspoliittista selontekoa. Toimittaja: Eeva Palojärvi, kuvaus ja editointi: Ville Kaakinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat