Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väyrynen: Suomen arvio Itämeren jännitteistä on yksipuolinen ja syyllistää liiaksi Venäjää

Oman puolueensa perustanut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen arvostelee tuoretta ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa. Väyrynen pitää Suomen Nato-jäsenyyttä hyvin epätodennäköisenä.

Politiikka
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Paavo Väyrynen saapui Kultaranta-keskusteluiden kutsuvierastilaisuuteen Naantalin Kultarannassa sunnuntaina.
Paavo Väyrynen saapui Kultaranta-keskusteluiden kutsuvierastilaisuuteen Naantalin Kultarannassa sunnuntaina. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Naantali

Oman puolueensa perustanut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen arvostelee uunituoretta ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa paikoin yksipuoliseksi.

Väyrysen mielestä selonteko syyllistää Itämeren alueen jännitteisestä tilanteesta liiaksi Venäjää.

”Kyllähän arvio Itämeren alueen kehitykseen vaikuttavista syistä on aika yksipuolinen. Selonteko lähtee siitä, että Venäjä pääasiassa, tai jopa ainoana on vaikuttanut siihen, että tilanne Itämeren alueella on jännittynyt”, Väyrynen sanoo.

Pitkään ulkoministerinä työskennellyt Väyrynen pitää selonteon johtopäätöksiä sinänsä oikeina. ”Se, mikä häiritsee ovat arviot, joihin nämä johtopäätökset pohjautuvat.”

Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen ei Väyrynen usko.

”En pidä Suomen Nato-jäsenyyttä ollenkaan todennäköisenä”, Väyrynen sanoo.

Hän osallistuu tänään maanantaina Kultarannassa EU:n tulevaisuutta pohdiskelevaan paneeliin. Kultarannassa keskustellaan tänään myös Itämeren alueen turvallisuudesta.

Lehdistöltä suljetuissa keskusteluissa pohditaan maahanmuuttajien kotoutusta, arktisen alueen yhteistyötä sekä myös Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön näkymiä.

Sami Kero / HS
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat