Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Kaikkonen valittiin keskustan eduskuntaryhmän johtoon

Kaikkonen voitti Timo Kallin äänestyksessä luvuin 28–17.

Politiikka
 
Helsingin Sanomat
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Antti Kaikkonen on uusmaalainen kansanedustaja Tuusulasta. Hän on ollut eduskunnassa vuodesta 2003. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden kandidaatti.
Antti Kaikkonen on uusmaalainen kansanedustaja Tuusulasta. Hän on ollut eduskunnassa vuodesta 2003. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden kandidaatti. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Karla Kempas HS

Tuomas Niskakangas HS

Kansanedustaja Antti Kaikkonen on valittu keskustan eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi.

”Kyllähän sitä jännittää piti. Työ lähtee tästä. Nyt pitää vahvistaa sitä orastavaa kehitystä, että Suomi on lähdössä takaisin nousun tielle”, Kaikkonen kertoo.

Vastavalittu ryhmyri lupasi kiertää Suomea niin paljon kuin on mahdollista, jotta voi aidosti tuoda suomalaisten viestejä eduskuntatyöhön.

”Hallitusta pitää kannustaa ja välillä vähän kirittääkin, että saadaan Suomi ylös.”

Ryhmän puheenjohtajan paikka jäi tyhjäksi, kun nykyinen ryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen nimitettiin keskustan presidenttiehdokkaaksi. Vanhanen haluaa keskittyä ehdokkuuteensa.

Ryhmä äänesti valinnasta numeroin 28–17. Vastaehdokkaana oli entinen ryhmäpuheenjohtaja ja eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Kalli.

Vastaehdokastaan Kaikkonen kehui päteväksi ja arvostetuksi kansanedustajaksi.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan vaihtuminen vaikuttaa myös muihin tehtäviin keskustassa. Kaikkonen aikoo luopua ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajuudesta.

Matti Vanhasta Kaikkonen piti hyvänä ehdokkaana, jos Vanhanen vain on käytettävissä.

”Luultavasti torstaiaamuna eduskuntaryhmä päättää seuraajastani. Varmaankin on niin, että vielä kesän ajan hoidan valiokunnan puheenjohtajuutta.”

Kaikkonen on uusmaalainen kansanedustaja Tuusulasta. Hän on ollut eduskunnassa vuodesta 2003. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden kandidaatti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat