Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aito avioliitto -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle – tavoitteena kumota laki sukupuolineutraalista avioliitosta

Allekirjoittajien mukaan lapsen oikeus olla isän ja äidin hoidettavana ei toteudu samaa sukupuolta olevien avioliitossa.

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa
Aito avioliitto -kansalaisaloitteen vireillepanijat Pasi Turunen (vas.) ja Jukka Rahkonen luovuttivat aloitteen eduskunnan puhemies Maria Lohelalle.
Aito avioliitto -kansalaisaloitteen vireillepanijat Pasi Turunen (vas.) ja Jukka Rahkonen luovuttivat aloitteen eduskunnan puhemies Maria Lohelalle. Kuva: Heikki Saukkomaa
Fakta

Kansalaisaloite

 Perustuslain muutoksella maaliskuussa 2012 mahdollistettiin kansalaisaloitteen jättäminen eduskunnalle.

 Kansalaisaloite tulee eduskunnan käsittelyyn, jos sillä on vähintään 50 000 allekirjoitusta.

 Allekirjoitukset aloitteeseen on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa.

 Aloite aidosta avioliitosta oli 12:s eduskuntaan jätetty kansalaisaloite ja tänä vuonna toinen.

Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä luovutettiin keskiviikkona eduskunnan puhemies Maria Lohelalle (ps). Kansalaisaloite keräsi runsaat 106 000 allekirjoitusta.

Kansalaisaloitteen tavoite on säilyttää avioliitto ”aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona”. Samalla aloite tähtää sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen.

Aloitteen mukaan ”sukupuolineutraali avioliitto riistää adoptiolapselta mahdollisuuden korvaavaan kokemukseen eri sukupuolta olevista vanhemmista, isästä ja äidistä”.

Allekirjoittajien mukaan lapsen oikeus olla isän ja äidin hoidettavana ei toteudu samaa sukupuolta olevien avioliitossa. Samaa sukupuolta olevien parien oikeudet on huomioitu riittävällä tavalla parisuhdelaissa.

Eduskunta on hyväksynyt lain sukupuolineutraalista avioliitosta. Se sallii avioliiton samaa sukupuolta oleville ja heille oikeuden adoptoida lapsi. Presidentti on vahvistanut lain ja se tulee voimaan ensi maaliskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat