Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsähallituksen johtoon nousee Pentti Hyttinen – entinen pääjohtaja Härmälä sivuun

Kirjallisen muotokuvan mukaan uusi toimitusjohtaja on veijarimainen yrittämisen ja teknologian ystävä. Entinen pääjohtaja Esa Härmälä sivuutettiin.

Politiikka
 
Kimmo Räisänen
Esa Härmälä (vas.) ja Pentti Hyttinen.
Esa Härmälä (vas.) ja Pentti Hyttinen. Kuva: Kimmo Räisänen

Liikelaitokseksi vastikään uudistetun Metsähallituksen uutta linjaa on valittu vetämään Pohjois-Karjalan entinen maakuntajohtaja ja metsäalan konsulttiyrityksen vetäjä Pentti Hyttinen.

Toimitusjohtaja Hyttisen peukalon alla on vastaisuudessa valtion metsien taloudellinen hyödyntäminen kuten raivaus ja puukauppa.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen siirsi entisen pääjohtajan Esa Härmälän sivuun, kun liikelaitoksen johtopaikat tulivat hakuun uuden metsähallituslain myötä.

Pentti Hyttisellä on pohjoiskarjalainen metsäalan tausta. Hän on koulutukseltaan maa- ja metsätieteiden tohtori.

Vuonna 2011 maakuntaliitto julkaisi silloisesta maakuntajohtaja Hyttisestä kirjan nimeltä Ilon apostoli. Kirjan esipuhe kuvaa Hyttistä sanoin, jotka sopivat hyvin kuvaamaan myös Suomen keskustajohtoisen hallituksen ajattelua:

”Puheissaan ja teksteissään maakuntajohtaja painottaa yrittäjyyden merkitystä tämän päivän työpaikkojen luojana. Teknologian kehityksen tärkeys korostuu huomisen työpaikkojen kannalta”, kirjoittaa Pekka Hallberg kirjan esipuheessa.

Esipuheen mukaan Hyttistä luonnehtivat veijarimainen huumori, värikkäät kielikuvat ja pureva sarkasmi.

Metsätalouteen liittyvän mittavan ja kansainvälisen virkauran lisäksi Pentti Hyttisellä on metsäsektoriin, biotalouteen ja kestävään kehitykseen keskittyvä konsulttiyritys PenTen, jossa hän on hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Yrityksen nettisivujen mukaan hän harrastaa kuntoliikuntaa ja lukemista ja viljelee suomirockin lyriikasta ammentavia elämänviisauksia.

Valtioneuvosto valitsi Hyttisen tehtävään 14 hakijan joukosta.

Metsähallitus on valtion liikelaitos, joka hallitsee valtion omistamaa maa- ja vesiomaisuutta.

Huhtikuussa astui voimaan uusi metsähallituslaki ja eräihmisiä huolestuttanut organisaatio, jossa valtion metsätalous siirrettiin Metsähallituksen omistama metsätalousyhtiön hoitoon. Sen vastaa valtion talousmetsissä muun muassa puun korjaamisesta ja myynnistä.

Kansallispuistoista ja erämaista huolehtivat Metsähallituksen luontopalvelut. Niitä tulee vetämään luontopalvelujohtaja Timo Tanninen.

Tanninen on koulutukseltaan metsänhoitaja ja toiminut vuodesta 2009 lähtien ympäristöministeriön luontoympäristöosastolla, viimeksi ylijohtajana.

Luontoon liittyy myös hänen tehtävänsä WWF:n Suomen pääsihteerinä vuosina 1998–2009.

Metsähallituksen toimitusjohtajan tehtävä on kehittää liikelaitoksen toimintaa ja huolehtia Metsähallituksen juoksevasta hallinnosta.

Luontopalvelujohtaja puolestaan johtaa muun muassa kansallispuistojen ja luonnonsuojelualueiden hoitoa sekä luonnon virkistyskäytön palveluita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat