Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö: Vihreiden kannatus on rikkonut lasikaton, tavoitteena nousta pääministeripuolueeksi

Puolueen kannatus nousi HS-gallupissa uuteen ennätykseen. Puheenjohtajan mukaan taustalla ovat koulutus- ja maahanmuuttokysymykset.

Politiikka
 
Liisa Takala
Vihreiden gallupsuosio on nyt ennätyskorkealla. Kuvassa puheenjohtaja Ville Niinistö.
Vihreiden gallupsuosio on nyt ennätyskorkealla. Kuvassa puheenjohtaja Ville Niinistö. Kuva: Liisa Takala

Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö katsoo, että hallituksen leikkaukset koulutukseen ja varhaiskasvatukseen sekä kiristykset pakolaisten perheenyhdistämisen ehtoihin satavat puolueen laariin. Torstaina julkistetun uuden HS-gallupin mukaan vihreiden kannatus nousi uuteen ennätykseen, 13,6 prosenttiin.

Siinä missä äänestäjien siirtyminen SDP:n taakse selittää perussuomalaisten kannatuksen romahdusta, Niinistö näkee samanlaista siirtymää kokoomuksesta vihreisiin. HS-gallupin mukaan kokoomuksen kannatuksen hiipuminen jatkui, ja puoluetta kannattaa nyt 17 prosenttia suomalaisista. Tulos on puolueen heikoin eduskuntavaalien jälkeen.

”Me ylitämme perinteisen vasemmisto–oikeisto-jaon. Liberaalit, urbaanit porvarit näkevät vihreät vaihtoehtona”, Niinistö sanoo.

Hallituksen leikkaukset koulutukseen ja varhaiskasvatukseen ovat Niinistön mielestä olleet pettymys äänestäjille ja lisänneet nimenomaan vihreiden kannatusta.

”Koulutuskysymys ja sivistysarvot ovat kaikkein keskeisin kysymys”, Niinistö sanoo.

Hän tulkitsee myös pakolaisten perheenyhdistämisen vaikeuttamisen olleen pettymys joillekin kokoomuksen äänestäjille. Eduskunta päätti keskiviikkona asettaa pakolaisille tulorajan, joka on edellytys perheen tuomiselle Suomeen.

”Varsinkin maahanmuuttokysymyksissä perussuomalaisten vaikutus hallituksen politiikkaan on monille liberaaleille pettymys.”

Niinistö uskoo, että vihreiden potentiaalinen äänestäjäkunta on nyt aiempaa suurempi.

”Olemme ylittäneet jonkinlaisen lasikaton ja uskottavuusrajan.”

Vihreiden tavoitteena on nyt nousta pääministeripuolueeksi eli kannatukseltaan Suomen suurimmaksi puolueeksi. Tähän on pitkä matka. Tuoreimmassa HS-gallupissa suurin kannatus on keskustalla, jota äänestäisi 20,9 prosenttia suomalaisista.

Ensi kevään kuntavaalit ovatkin vihreille tärkeä etappi. Puolue tähtää Helsingin suurimmaksi puolueeksi. Tätä kautta puolue tavoittelee lisää uskottavuutta äänestäjien silmissä.

”Haluamme näyttää, että pystymme johtamaan Suomen pääkaupunkia, joka on myös talouskasvun moottori. Näin voimme osoittaa, että pystymme tekemään oikeita päätöksiä.”

Oikaisu 23.6. kello 11:30: Eduskunta ei keskiviikkona päättänyt perheenyhdistämisen tulorajan nostamisesta, vaan tulorajan ulottamisesta myös pakolaisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat