Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisten Terho: EU-kansanäänestys mahdollinen myös Suomessa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja suuren valiokunnan jäsen Sampo Terho ei sulje pois mahdollisuutta, että Suomessa järjestettäisiin Britannian kaltainen EU-kansanäänestys.

Politiikka
 
HSTV-keskustelu: Brexit ja perussuomalaiset – mitä tapahtuu seuraavaksi?
HSTV-keskustelu: Brexit ja perussuomalaiset – mitä tapahtuu seuraavaksi?
Mitä perussuomalaiset ajattelevat Britannian päätöksestä erota EU:sta ja mitkä ovat sen seuraukset kotimaan politiikkaan? Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää mahdollisena, että Suomen ero EU:sta voisi nousta vaaliteemaksi. Terho vieraili HSTV:n studiossa keskustelemassa brexitistä. Toimittaja: Mark Autio, ohjaus: Matti Nousiainen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja suuren valiokunnan jäsen Sampo Terho ei sulje pois mahdollisuutta, että Suomessa järjestettäisiin Britannian kaltainen EU-kansanäänestys.

Terho kommentoi asiaa HSTV:n studiokeskustelussa.

”Totta kai [kansanäänestys] voitaisiin järjestää, onhan meillä ollut aikanaan kansanäänestys liittymisestäkin. Jos sitä lähdettäisiin ajamaan, niin jonkun suuren puolueen pitäisi ottaa aihe teemaksi vaaleissa ja sitä kautta hakea ajatukselle kannatusta kansalta”, Terho sanoo.

Terhon mukaan EU:n on otettava opikseen Britannian lähdöstä.

”Tähän asti ollaan oltu linjalla, että ”korjataan EU”, mutta jos brexitin seurauksena EU ei ota mitään opikseen, niin exit-linja vahvistuu ympäri Eurooppaa.”

Sampo Terho: EU-kansanäänestys voi nousta vaaliteemaksi Suomessa
Sampo Terho: EU-kansanäänestys voi nousta vaaliteemaksi Suomessa
Suomi liittyi toisenlaiseen EU:hun kuin mitä unioni nyt on – siitä syystä "exit"-kansanäänestys voisi olla Suomessa perusteltu seuraavalla vaalikaudella, arvioi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Terho vieraili HSTV:n studiossa keskustelemassa brexitin vaikutuksista.

Britannian kansanäänestystuloksen jälkeen eurokriittiset puolueet ympäri Eurooppaa ovat nousseet vaatimaan äänestyksiä muissakin maissa.

Hollannissa EU-vastaisen vapauspuoleen johtaja Geert Wilders sanoi, että vastaava äänestys, ”nexit”, tulisi järjestää myös Hollannissa. Ranskassa samaa vaati oikeistopopulistisen Kansallinen rintama -puolueen johtaja Marine Le Pen, josta uumoillaan vahvaa ehdokasta Ranskan presidentinvaaleissa ensi vuonna.

”Sellaista [Suomen EU-äänestystä] ei tule”, kommentoi asiaa Suomen pääministeri Juha Sipilä viikonloppuna.

Hallituspuolue perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini vastasi HS:n kysymykseen varovasti: ”Nyt mennään asia kerrallaan. Tämä Britannian prosessi kestää yhden tai kaksi vuotta. Katsotaan miten tässä käy.”

Terhon mukaan ajatus kansanäänestyksestä on perusteltu, mutta ei ajankohtainen. Aihe voisi kuitenkin nousta jonkun puolueen vaaliteemaksi.

”Arvioni mukaan asia ei etene tällä vaalikaudella. Meillä on varmasti puolueessa niitäkin, jotka katsovat että EU:sta eroamiskeskusteluun tulisi lähteä. Virallisesti perussuomalaiset eivät ole sitä kuitenkaan ajaneet.”

Terho kertoo, että hänen luottonsa Euroopan unioniin on heikko. ”Usko on ollut koetuksella jo vuosia.”

Terho kommentoi HSTV:lle myös Britannian EU:sta lähdön vaikutuksia perussuomalaisten kannatukseen. Katso koko keskustelu videolta.

HS:n Brysselin kirjeenvaihtaja: EU ei ole lamaantunut
HS:n Brysselin kirjeenvaihtaja: EU ei ole lamaantunut
HS:n Brysselin kirjeenvaihtaja Pekka Mykkänen seuraa EU:n huippukokousta Brysselissä. Hänen mukaansa EU:n päätöksenteko ei ole lamaantunut, vaikka Britannia aikoo erota unionista. Odotukset huippukokoukseen ovat kuitenkin matalalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat