Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Harakka arvostelee Soinia ja perää pääministeriltä johtajuutta: ”Sipilän on selvin sanoin pantava ulkoministerinsä ojennukseen”

Timo Harakan mukaan Suomen hallituksen EU-linja on pelottavan sekava.

Politiikka
 

Sdp:n kansanedustaja Timo Harakka moittii ulkoministeri Timo Soinia (ps.) salamyhkäisyydestä. Soini lähtee keskiviikkona vuorokauden matkalle Britanniaan tapaamaan sidosryhmiensä edustajia, mutta ei suostunut kertomaan, keitä tavattaviin kuuluu.

”Suomen ulkopolitiikan virallisen edustajan salamyhkäisyys on ennenkuulumatonta ja herättää lisää pelkoja siitä, että Suomi juhlapuheistaan huolimatta pyrkii heikentämään EU:ta kriittisellä hetkellä”, Harakka sanoo Sdp:n tiedotteessa.

Harakka muistuttaa Soinin sidoksista EU-vastaiseen Britannian itsenäisyyspuolueeseen (Ukip). Soini on ollut useana vuonna brittiläisen veljespuolueensa puoluekokouksen yhtenä pääpuhujana ja tehnyt varsinkin europarlamenttivuosinaan 2009–2011 kiinteää yhteistyötä Britannian itsenäisyyspuoluetta johtavan Nigel Faragen kanssa.

”Onhan tunnettua, että ulkoministerin vanha ’sidosryhmä’ Britanniassa on kansankiihottaja Nigel Faragen Ukip-puolue, jonka konferensseissa Soini on kutsuttuna puhujana julistanut EU-vastaista sanomaa”, Harakka lataa.

Soini ei ole vahvistanut tapaavansa Faragea.

Harakkaa puhuttaa myös perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen vireille laittama kansalaisaloite, joka vaatii äänestyksen järjestämistä Suomen EU-jäsenyydestä.

Soinin mukaan kansalaisaloite Suomessa järjestettävästä EU-kansanäänestyksestä on hyvä asia, koska se herättää keskustelua. Soini totesi kuitenkin samalla, ettei nykyinen hallitus järjestä kansanäänestystä.

”Soinin puolue vaatii Suomeen EU-eroäänestystä. Hallituskumppani kokoomus on jo kauhistellut perussuomalaisten opportunismia, joka heikentää Suomen jo ennestään heikkoa uskottavuutta rakentavana EU-kumppanina. Toimiiko Suomi EU:n puolesta vai EU:ta vastaan?” Harakka kysyy.

Harakka luonnehtii hallituksen EU-linjaa ”pelottavan sekavaksi” ja tylyttää Soinia kovin sanoin.

”Suomi hankki itselleen 20 vuoden aikana kokoaan suuremman aseman arvostettuna voimana EU:ssa. Tämä asema romahti jo viime kesänä, kun perussuomalaisten vaatimuksesta hallitus ajoi euroalueen hajottamista. Soinin kaksinaamainen toiminta on jatkoa EU:n heikentämiselle, jonka muut hallituspuolueet näyttävät hyväksyvän.”

Harakan mukaan EU tarvitsee vakautta ja tarmokkaita toimia talouden ja työllisyyden edistämiseksi, ”jotta kansalaisten aiheellinen luottamuspula voidaan voittaa”.

”Juuri nyt Suomen hallituksen ei pitäisi antaa ristiriitaisia viestejä, saati että ulkoministeri osoittaa tyytyväisyytensä ’sidosryhmiensä’ aikaansaannoksiin.”

Harakka peräänkuuluttaa myös pääministeri Juha Sipilältä johtajuutta. Sipilä yritti keskiviikkona väistellä kysymystä siitä, ovatko Soinin puheet EU-kansanäänestyksestä vahingollisia.

”Pääministeri Juha Sipilältä vaaditaan nyt aitoa johtajuutta. Jotta hallitusohjelmalla on mitään uskottavuutta, Sipilän on selvin sanoin pantava ulkoministerinsä ojennukseen ja tukemaan hallituksen linjaa, mikäli sellainen on olemassa. Soini pelaa kaksilla korteilla, mikä on sekä EU:n että Suomen edun vastaista”, Harakka jyrisee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat