Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini puolustaa kiisteltyä Britannian-matkaansa: ”Täysin normaalia toimintaa”

Soinin matka on puhuttanut myös perjantaina eduskunnan ylimääräisessä täysistunnossa.

Politiikka
 
Soini puolusteli kohuttua Britannian-matkaansa: "Täysin normaalia toimintaa"
Soini puolusteli kohuttua Britannian-matkaansa: "Täysin normaalia toimintaa"
"Täysin normaalia toimintaa". Näin kommentoi ulkoministeri Timo Soini (ps) kohuttua Britannian-matkaansa. Toimittaja: Jaana Savolainen, kuvaus: Ville-Veikko Kaakinen.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) puolusteli kohua herättänyttä Britannian-matkaansa perjantaina ennen eduskunnan ylimääräistä täysistuntoa. Soinin mukaan muutkin ministerit ovat tavanneet omia sidosryhmiään maailmalla.

”Tämä on täysin normaalia toimintaa. [– – ]Samat säännöt pitää olla perussuomalaisilla kuin muillakin”, Soini sanoi.

”Olen iloinen että Suomella ja perussuomalaisilla on erinomaiset suhteet Britanniaan tällaisessa turbulentissa tilanteessa ja saadaan ensi käden tietoa tilanteesta. En ole millään tavalla toiminut moitittavasti”, hän kommentoi.

”Asia käytiin läpi sekä Petteri Orpon että pääministeri Juha Sipilän kanssa tänä aamuna. Asia on loppuun käsitelty.”

Soini kertoo, ettei tavannut Britannian itsenäisyyspuoluetta Ukipia johtavaa Nigel Faragea matkallaan. Farage on yksi Britannian EU-eroa ajaneista kärkipoliitikoista.

”Tilanne on se, että hallituksen linja on täysin selvä. Kansanäänestystä [EU:sta eroamisesta] ei tällä vaalikaudella tule. Mutta Suomi on vapaa maa ja keskustelua asiasta saa käydä”, Soini sanoi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Soini ilmoitti tiistaina perussuomalaisten puoluetoimistossa vierailevansa Englannissa ja tapaavansa Britannian EU-eron eli brexitin puolustajia ja kannattajia.

Vierailu on sen jälkeen herättänyt keskustelua siitä, ajaako Soini Suomen etua antamalla ristiriitaisia ja joidenkin mukaan hallituksen edun vastaisia signaaleja ulostuloillaan.

Esimerkiksi valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) mielestä Soinin toiminta ei ole hyväksi Suomelle. Se aiheuttaa epävarmuutta Suomen ja koko unionin linjan yhtenäisyydestä, Orpo sanoi torstaina.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto kirjoitti aikaisin perjantaiaamulla pikaviestipalvelu Twitterissä viestin, jossa hän pohtii, onko Soini syyllistynyt maanpetokseen. Myöhemmin Alanko-Kahiluoto pahoitteli viestiään.

Soinin matka on puhutti myös perjantaina eduskunnan ylimääräisessä täysistunnossa.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ihmettelee Sipilän hallituksen toimintaa brexitin jälkeen ja moittii pääministeri Sipilää passiivisuudesta.

”Ulkoministerinne pitää Britannian EU-eroa hyvänä asiana, kun koko muu valtiojohto sitä pahoittelee”, Rinne sanoi ryhmäpuheenvuorossaan.

”Yksi hallituspuolue ajaa äänestystä EU-erosta ja toinen tuomitsee sen jyrkin sanoin. Ja te seuraatte tätä sotkua vierestä, siihen puuttumatta.”

Rinne vaati myös ulkoministeri Soinia kertomaan suoraan, ajavatko perussuomalaiset Suomen eroa EU:sta.

”Sanokaa kyllä tai ei, älkää kierrelkö tai menkö kolmen vuoden päässä häämöttävien eduskuntavaalien taakse piiloon.”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö toteaa, että perussuomalaisilla on täysi oikeus muodostaa mielipide EU:n tulevaisuudesta. Hän kuitenkin lisää, että nyt kysymys on Suomen linjasta, minkä takia vihjailuja mahdollisesta kansanäänestyksestä Suomen EU-jäsenyydesta ei pitäisi sallia.

”Siksi kysymys on asetettava kokoomukselle ja keskustalle: sallitteko te tässä kohtalon kysymyksessä sitä, että ulkoministeri hajottaa kuvaa Suomen linjasta?”

Niinistön mielestä Suomi menestyy avoimena taloutena, ja sen on vaalittava suomalaisten vapaata liikkuvuutta ja asemaansa osana Eurooppaa.

”Suomen on oltava osa ratkaisua, ei aiheuttaa itse ongelmia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat