Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri Sipilä: Suomi tavoittelee nopeaa ja asiallista Britannian EU-eroa

”EU ja Britannia tarvitsevat aina toisiaan, ja suhteesta halutaan tasapainoinen ja niin läheinen kuin mahdollista”, pääministeri Sipilä (kesk) sanoi ilmoituksessaan.

Politiikka
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) antoi perjantaina pääministerin ilmoituksen eduskunnassa.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) antoi perjantaina pääministerin ilmoituksen eduskunnassa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Britannian ero Euroopan unionista (EU) pitää hoitaa nopeasti, asiallisesti ja käytännönläheisesti, pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi perjantaina eduskunnalle antamassaan pääministerin ilmoituksessa.

”EU ja Britannia tarvitsevat aina toisiaan, ja suhteesta halutaan tasapainoinen ja niin läheinen kuin mahdollista”, Sipilä sanoi viestimille toimitetun puheversion mukaan.

Sipilä totesi myös, että nyt Suomessa arvioidaan, kuinka Britannian EU-suhteen muutos vaikuttaa Suomeen ja miten Suomen edut turvataan, kun Britannia ja EU alkavat neuvotella Britannian EU-eron toteuttamisesta.

Ilmoituksessaan Sipilä ei määrittelyt mitään ehtoja tai vaatimuksia Britannian ja EU:n välisille neuvotteluille.

Sipilä toisti kuluneella viikolla ilman Britanniaa kokoontuneiden EU-maiden johtajien kannan, jonka mukaan pääsy EU:n sisämarkkinoille myös ihmisten vapaan liikkumisen toteutumista.

EU-maista Britanniaan tullut siirtolaisuus on herättänyt Britanniassa paljon tyytymättömyyttä, ja Britannian mahdollinen pyrkimys rajoittaa EU-kansalaisten pääsyä maahan voi vaikeuttaa Britannian ja EU:n neuvotteluita, jos maa haluaa samaan aikaan vapaan pääsyn sisämarkkinoille.

Neuvottelut Britannian EU-erosta alkavat heti, kun maa on jättänyt virallisen eroilmoituksen, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan näyttää mahdolliselta, että ilmoitus tulee syyskuussa, ja sen jälkeen neuvottelut kestävät ehkä pari vuotta.

”Riittävän ripeä eteneminen on tarpeellista epävarmuuden hälventämiseksi”, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan Suomi ja koko EU pettyivät siihen, että Britannian kansanäänestys viikko sitten päättyi Britannian EU-eron eli brexitin kannattajien voittoon.

”Britannia on ollut Suomen rinnalla viemässä unionia avoimempaan, tehokkaampaan ja sisämarkkinoita korostavaan suuntaan”, Sipilä sanoi.

”On kuitenkin selvää, että äänestystulosta kunnioitetaan”, Sipilä lisäsi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat