Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lipponen HSTV:lle Soinin Britannian-matkasta: ”Totesin Soinille, että taitaa olla nostalgiatrippi”

Paavo Lipposen mukaan monet EU:sta eroon haluavat eivät ymmärrä, että ero veisi Suomen harmaalle vyöhykkeelle. Lipposen mukaan EU palvelee Suomen etuja parhaiten, myös Venäjä-suhteissa.

Politiikka
 
Sebastian Koskinen
Studio Kulmapöytä: Paavo Lipponen kertoo, mitä mieltä on brexitistä
Studio Kulmapöytä: Paavo Lipponen kertoo, mitä mieltä on brexitistä
Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) kertoo HSTV:n Studio Kulmapöydässä, mitä mieltä on brexitistä ja mitä ajattelee ulkoministeri Timo Soinin (ps) kohutusta Britannian-reissusta.

Studio Kulmapöydässä vieraillut Paavo Lipponen suhtautui Timo Soinin kohua herättäneeseen Britannian-matkaan maltillisesti ja hyväntuulisesti. Lipponen kertoi, että oli tavannut ”hyvän ystävänsä” kaksi päivää ennen tämän matkaa ennen.

Rio Gandara / HS
Paavo Lipponen
Paavo Lipponen

”Totesin Soinille, että tämä taitaa olla sellainen nostalgiatrippi, eli että haluat mennä vielä kerran brexitiä edeltäneeseen Englantiin.”

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Soini ilmoitti tiistaina perussuomalaisten puoluetoimistossa vierailevansa Englannissa ja tapaavansa Britannian EU-eron eli brexitin puolustajia ja kannattajia.

Vierailu on sen jälkeen herättänyt keskustelua siitä, ajaako Soini Suomen etua antamalla ristiriitaisia ja joidenkin mukaan hallituksen edun vastaisia signaaleja ulostuloillaan.

Esimerkiksi valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) mielestä Soinin toiminta ei ole hyväksi Suomelle. Soinin mukaan hän toimi aivan normaalin tavan mukaan.

Lipponen analysoi, että EU-kriittiset jakautuvat kahteen leiriin: niihin, jotka eivät tiedä, mihin EU-ero johtaisi ja niihin, jotka haluavat eroon vahvasti poliittisista syistä.

”Jälkimmäinen ryhmä uskoo, että Suomi olisi EU:n ulkopuolisena maana jotenkin erityisessä suhteessa Venäjään. Tosiasiassa voimme vaikuttaa sitoutuneena EU-maana Venäjän ja EU:n suhteisiin sekä ylläpitää kahdenvälisiä suhteita.”

Lipponen painottaa, että EU-kritiikistä puhuttaessa tulisi olla tarkka, kummasta ryhmästä puhutaan. Hänen mielestään on selvää, että valtaosa suomalaisista asemoi Suomen EU:hun ja länteen.

”Olemme demokratian edelläkävijöitä, vielä paljon vahvemmin kuin moni muu EU-maa.”

Lipponen uskoo, että brexit lähinnä vahvistaa rivejä unionissa.

”Hyvä seuraus brexitistä voi olla se, että ryhdytään tekemään enemmän yhdessä. Mitään sellaista kehitystä, että nyt oltaisiin syvemmin integroitumassa EU:hun, ei ole ollut lähiaikoina käynnissä.”

Euron osalta Lipponen toteaa, että olisi syytä pohtia, miten yhteisvaluutta saataisiin toimivammaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat