Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan Kaikkonen ehdottaa keikkatöiden helpottamiseksi työseteliä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja ehdottaa seteliä auttamaan erityisesti nuoria työnsaannissa

Politiikka
 
HS
Pete Aarre-Ahtio
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esittää työseteliä, joka voisi helpottaa keikkatöiden teettämistä ja tekemistä.

”Suomessa on paljon tilapäistä, tekemätöntä työtä, mutta byrokratia ja erilaiset maksut voivat muodostua esteeksi. Työseteli mahdollistaisi työllistämisen ja työllistymisen helpommin, ilman byrokratiaa”, Kaikkonen sanoo tiedotteessa.

Työseteli voisi auttaa Kaikkosen mukaan erityisesti nuoria saamaan työtä. Myös verot saataisiin laajemmin asianmukaisesti maksuun.

Kaikkonen ehdottaa, että työnantaja voisi ostaa tietyn arvoisen setelin, jonka hintaan kuuluisi laskennallinen osuus, kuten 25 prosenttia, tuloveroa ja työnantajamaksuja. Kun työntekijä palauttaisi setelin, hän saisi rahana 75 prosenttia setelin arvosta.

Tiedot veroista ja maksuista siirtyisivät Kaikkosen ehdotuksen mukaan suoraan rekistereihin, ja seteleihin merkittäisiin työntekijän ja työnantajan tiedot. Työnantajan tiedot siirtyisivät automaattisesti verovähennykseen, jos kyseessä on kotityö tai remontti.

Kaikkonen nostaa esille myös mahdollisuuden digitaaliseen työseteliin, joka voisi toimia esimerkiksi älypuhelimissa.

”Mahdollisen työsetelin kehittäminen ja käyttöönotto olisi toteutettava kilpailutuksen kautta niin, että valittava yritys voisi hoitaa tarvittavan järjestelmän mielellään kokonaisuudessaan”, Kaikkonen kommentoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat