Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naton pääsihteeri STT:lle: Sotilasliitto valmis keskustelemaan Suomen kanssa myös kriisitilanteessa

Jens Stoltenbergin mukaan Suomi ja Ruotsi voivat pyytää ”konsultointia” myös tilanteessa, jossa niiden turvallisuus on uhattuna.

Politiikka
 
Francois Lenoir / Reuters
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Kuva: Francois Lenoir / Reuters

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan sotilasliitto on valmis keskustelemaan ja koordinoimaan toimiaan Suomen ja Ruotsin kanssa myös kriisitilanteessa.

Stoltenberg kertoo STT:n sekä Ruotsin ja Norjan uutistoimistojen yhteisessä sähköpostihaastattelussa, että ”läheisinä kumppanimaina Suomi ja Ruotsi voivat pyytää konsultointia missä tahansa tilanteessa, myös silloin, kun niiden turvallisuus on uhattuna”.

Stoltenbergin mukaan Suomi ja Ruotsi päättävät itsenäisesti, kuka niiden alueita saa kriisin aikana käyttää. Stoltenberg myös toteaa, etteivät Naton turvatakuut koske kumppanimaita, kuten Suomea ja Ruotsia.

Naton pääsihteeri kertoo STT:n sekä Ruotsin ja Norjan uutistoimistojen haastattelussa, että sotilasliiton ovi on auki kaikille eurooppalaisille demokratioille, joiden liittyminen lisää ”yhteistä turvallisuutta ja vakautta”.

Ehtona on Stoltenbergin mukaan se, että liittyvä maa jakaa Naton arvot ja pystyy vastaamaan jäsenyyden velvoitteisiin.

”Suomen ja Ruotsin tapauksessa tämä tarkoittaa, että maat osoittavat poliittista ja sotilaallista kykyä tukea Naton tavoitteita. Tämä ei olisi kovin vaikeaa kahdelle niin kyvykkäälle ja sitoutuneelle maalle”, Stoltenberg sanoo ja kehuu maiden lisäävän Naton sotilaallista vahvuutta ja sen saamaa poliittista tukea.

Suomi ja Ruotsi osallistuvat Naton huippukokoukseen Varsovassa kuluvan viikon lopulla. Suomesta osallistuvat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, sekä perussuomalaiset ulkoministeri Timo Soini ja puolustusministeri Jussi Niinistö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat