Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kristillisdemokraattien puoluetoimistoon lähetettiin foliohattu Päivi Räsäsen kirjan vuoksi – ”Kohde on väärä”

Kansanedustajan mukaan foliohatun lähettivät kokoomusnuoret.

Politiikka
 
Terhi Ylimäinen
Niilo ja Päivi Räsänen kirjoittivat yhdessä avioliittoa käsittelevän teoksen.
Niilo ja Päivi Räsänen kirjoittivat yhdessä avioliittoa käsittelevän teoksen. Kuva: Terhi Ylimäinen

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) on tuohtunut foliohatusta, jonka kokoomusnuoret ovat hänen mukaansa lähettäneet kristillisdemokraattien puoluetoimistoon. Taustalla on muun muassa Räsäsen ja hänen miehensä, teologian tohtorin Niilo Räsäsen kirjoittama kirja.

”Kohde on väärä, ja vakavalla asialla irvailu ihmetyttää”, Päivi Räsänen kommentoi tiedotteessaan.

Räsästen Mistä on kysymys? Avioliitto -niminen teos julkaistiin viime viikonloppuna järjestetyillä Kansanlähetyspäivillä. Kirja käsittelee avioliittoa, ihmisen seksuaalisuutta ja sukupuolisuutta teologisesta näkökulmasta.

Teoksessa Räsäset kirjoittavat muun muassa, että avioliiton ulkopuoliset sukupuolisuhteet ja homoseksuaalisuuden harjoittaminen ovat Raamattuun perustuen syntiä. Tiedotteessaan Päivi Räsänen huomauttaa, että kirjassa he myös puolustavat kaikkien tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kristillisen ihmiskuvan pohjalta.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo Helsingin Sanomille, että foliohatun lähettäminen kristillisdemokraattien puoluetoimistolle oli tapa hakea huomiota tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyölle ja muistuttaa kristillisdemokraatteja työn merkityksestä. Kokoomusnuoret julkaisi aiheesta kannanoton myös verkkosivuillaan.

Räsäsen kirjan lisäksi kokoomusnuoret ottaa kantaa siihen, että kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) kanteli oikeuskanslerille Opetushallituksen tasa-arvo-oppaasta. Laukkanen pyytää kantelussaan muun muassa selvitystä siitä, noudattaako opas tasa-arvolain mukaista jakoa kahteen sukupuoleen. Hän myös arvelee, että opettaja saattaa opasta noudattaessaan syyllistyä lapsen seksuaaliseen häirintään.

”Kristillisdemokraateilta tuli lyhyen ajan sisällä muutama avaus, joissa keskityttiin tasa-arvotyön vastustamiseen ja Laukkasen tapauksessa jopa vainoharhaisuuteen. Ajattelimme muistuttaa kristillisdemokraatteja siitä, että maassa riittää muitakin ongelmia”, Sazonov sanoo Helsingin Sanomille.

”On aivan käsittämätöntä, että meillä kansanedustaja kantelee oikeuskanslerille Opetushallituksen tekemästä tasa-arvo-oppaasta. Se menee kyllä jo sellaisen naurettavuuden puolelle, että sitä on vaikea käsittää”, Sazonov sanoo.

Puolue ei ole Päivi Räsäsen mukaan kirjan julkaisemisen takana, eikä puolue ollut etukäteen tietoinen julkaisusta. Räsäsen mukaan kirja on hengellinen ja kirkkopoliittinen kannanotto, mutta ei puoluepoliittinen kannanotto.

”Puolisoni ja minä puolestamme lähetämme kokoomusnuorille kirjamme luettavaksi ja samalla pyydämme heitä tutustumaan uskonnonvapauslakiimme. Kokoomusnuorten on hyvä muistaa sekin, että myös poliitikoilla on uskonnonvapautensa”, Päivi Räsänen sanoo tiedotteessa.

Räsäset toivovat kokoomusnuorten kunnioittavan maan kristittyjen uskonnonvapautta myös ilmaista ja perustella näkemyksensä opillisista ja hengellisistä kysymyksistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat