Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyselyt Suomen Nato-kansanäänestyksestä antavat ristiriitaisia tuloksia

Ylen kyselyssä enemmistö kannattaa kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä, kun MTV:n ja Aamulehden kyselyssä enemmistö puolestaan vastustaa kansanäänestystä.

Politiikka
 
Sofia Kuisma
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Ruotsin sotilasvene Hangon Syndalenissa kesäkuun alussa, jolloin Hangossa järjestettiin Naton Baltops-sotaharjoitus.
Ruotsin sotilasvene Hangon Syndalenissa kesäkuun alussa, jolloin Hangossa järjestettiin Naton Baltops-sotaharjoitus. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Nato-jäsenyyden neuvoa-antavan kansanäänestyksen suosiosta Suomessa saatin perjantain kyselyissä ristiriitaisia tuloksia.

Ylen kyselyn mukaan 48 prosenttia vastaajista on neuvoa-antavan kansanäänestyksen kannalla, kun taas MTV:n ja Aamulehden yhteisen kyselyn mukaan 47 prosenttia vastaajista vastustaa kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä.

Yle uutisoi, että 40 prosenttia vastustaa kansanäänestystä, ja MTV:n ja Aamulehden kyselyn mukaan 42 prosenttia vastaajista on kansanäänestyksen kannalla.

Ylen kyselyssä kannattajia löytyy eniten yli 65-vuotiaista ja pienituloisista. Kansanäänestyksen vastustajia on Ylen kyselyn mukaan eniten 39–49-vuotiaiden ikäryhmässä. 32 prosenttia Ylen kyselyyn vastanneista toivoo, että kansanäänestys järjestettäisiin tämän vaalikauden aikana.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kommentoi MTV:lle, että MTV:n kyselyn tuloksia selittää Britanniassa järjestetty kansanäänestys EU-erosta. Kansanäänestykset kuohuttavissa tilanteissa saattavat tuottaa harkitsemattomia tuloksia.

Taloustutkimus on tuottanut Ylen kyselyn, johon vastasi tuhat suomalaista. MTV:n ja Aamulehden kyselyyn osallistui 1 260 suomalaista. Virhemarginaali on Ylen kyselyssä +/- 2,5 prosenttiyksikköä ja MTV:n ja Aamulehden kyselyssä +/- 3 prosenttiyksikköä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat